Všichni milujeme domácí pečivo a sušenky mají v našich srdcích zvláštní místo. Receptů je mnoho, ale máloco se může chuťově vyrovnat ovesným sušenkám. Jejich chuť však není dána pouze ovesnými vločkami – budete potřebovat jedno ovoce, které určitě máte v kuchyni.
Asi všichni souhlasí, že není nic lepšího než domácí pečivo (no, snad kromě šestky v loterii). Receptů existuje spousta, ale dnes vám chceme představit recept na sušenky, které nemůžete minout bez povšimnutí. Můžete je bez výčitek svědomí jíst k kávě. Připravíte je z několika chutných ingrediencí a banány dodají sušenkám přirozenou sladkost. Kromě toho ovoce spojí těsto, díky čemuž se sušenky nebudou drobít. Jak připravit tyto lahůdky? Raději už předehřejte troubu – zabere to jen minutu.
Rychlé sušenky s banánem – ideální na víkend
Ingredience:
- 1 plná sklenice instantních ovesných vloček,
- 2 banány, nejlépe velmi zralé,
- 50 g rozpuštěného másla,
- 1 vejce,
- 1 lžíce jakýchkoli nasekaných nebo drcených ořechů,
- 2 lžíce sušeného ovoce nebo sušených brusinek,
- špetka skořice,
- podle chuti: trochu cukru nebo xylitu a nasekané hořké čokolády.
Ovesné sušenky s banány – způsob přípravy:
- Oloupejte banány a vložte je do misky. Poté je rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte ovesné vločky a promíchejte.
- K banánům a vločkám přidejte rozpuštěné máslo, vmíchejte vejce a přidejte ostatní ingredience, včetně jakéhokoli sladidla a podle chuti nasekané čokolády. Vše promíchejte.
- Vyložte plech na pečení papírem na pečení a položte na něj sušenky (můžete jim dát libovolný tvar, ale dbejte na to, aby měly stejnou velikost a tloušťku).
- Ovesné sušenky pečte 15-20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Jakmile vychladnou, můžete je jíst. Po upečení je můžete ozdobit polevou z bílé nebo mléčné čokolády. Skladujte v dobře uzavřené nádobě.