Klasické neznamená nudné, zejména pokud jde o vaření. Osvědčené, oblíbené recepty obvykle chutnají i těm nejnáročnějším gurmánům. Navíc taková jídla zpravidla nevyžadují dlouhé hodiny strávené v kuchyni. Dnes vám poradíme, jak připravit vynikající masové kuličky v tomatové omáčce.
Masové kuličky v tomatové omáčce jsou skvělým nápadem na rychlý, chutný a vydatnýoběd pro celou rodinu. K přípravě tohoto jídla nepotřebujete mnoho ingrediencí a příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Tak se do toho pustíme.
Obsah:
- Masové kuličky v rajčatové omáčce – ingredience
- Masové kuličky v rajčatové omáčce – recept
Masové kuličky v rajčatové omáčce – ingredience
- 500 g mletého vepřového masa,
- 100 g strouhanky,
- 50 ml mléka,
- 1 vejce,
- 2 cibule,
- 4 stroužky česneku,
- petržel,
- máslo,
- sůl a pepř,
- 400 g konzervovaných rajčat,
- 100 ml zeleninového vývaru,
- sušené oregano.
Masové kuličky v rajčatové omáčce – recept
Jednu cibuli, dva stroužky česneku a petržel nakrájejte na velmi jemno a dejte do mísy. Do mísy přidejte také maso, vejce, strouhanku, sůl, pepř a mléko. Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby vznikla hustá hmota.
Masové kuličky v rajčatové omáčce – skvělý nápad na rychlý, chutný a vydatný oběd.
Navlhčete si ruce vodou a z hmoty vytvarujte malé kuličky, které odložte stranou. Na pánvi rozehřejte olej a masové kuličky osmažte z každé strany asi dvě až tři minuty. Masové kuličky vyndejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
Je čas připravit lahodnou omáčku. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmažte na pánvi s rozehřátým olejem. Až cibule zesklovatí, opatrně přilijte vývar a vařte vše na středním ohni asi pět minut.
Poté přidejte konzervovaná rajčata, dochuťte solí, pepřem a sušeným oreganem. Vařte na mírném ohni asi dvacet minut. Na konci vaření omáčky přidejte karbanátky a vařte dalších pět minut.