Pokud nemáte rádi těžké cheesecaky z tučného tvarohu s velkým množstvím rozinek, připravte si tento lahodný a lehký jako obláček jemný cheesecake z mascarpone. Jeho příprava je velmi jednoduchá a krémovou hmotu zpestří sladkokyselé bobule. Takový dezert si jistě získá srdce vašich nejbližších.
Obsah:
- Recept na nejjemnější cheesecake z mascarpone
- Jak připravit nejjemnější cheesecake z mascarpone?
Cheesecake je jednoduchý dezert, který lze připravit různými způsoby. Obzvláště chutné jsou cheesecaky připravené z krémového sýra, jako je mascarpone, jsou velmi lehké a rozplývají se v ústech. Nejjemnější cheesecake s mascarpone lze připravit smícháním všech ingrediencí bez dlouhého šlehání. Díky tomu cheesecake příliš nevyroste, ale ani nesedne, bude velmi krémový. Takové sušenky lze upéct bez základu, budou ještě jemnější.
Recept na nejjemnější cheesecake s mascarpone
K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:
- 1 kg sýra mascarpone,
- 200 g cukru,
- 16 g vanilkového cukru,
- 4 lžíce bramborového škrobu,
- 125 ml smetany 18 %,
- 6 vajec,
- 200 g bobulí (nebo jiných lesních plodů).
Jak připravit nejjemnější cheesecake s mascarpone?
Předehřejte troubu na 160 °C. Na dno trouby postavte nádobu s vroucí vodou.
Smíchejte mascarpone s cukrem, vanilkovým cukrem a bramborovým škrobem. Během míchání přidejte smetanu a poté jedno vejce po druhém. Ingredience nemíchejte příliš dlouho – pouze do získání homogenní hmoty.
Hmotu přeneste do vymazané a strouhankou posypané formy o rozměrech přibližně 20 x 30 cm. Ovoce rovnoměrně rozložte po povrchu.
Vložte formu do trouby. Pečte asi 60 minut. Po upečení nechte cheesecake v troubě s pootevřenými dvířky. Až vychladne, přeneste ho do lednice. Chlaďte alespoň několik hodin, nejlépe přes noc.