Naučte se připravovat toto klasické jídlo, které je chutné, zdravé a jeho příprava zabere méně než půl hodiny
Pokud jste si mysleli, že ragú je jídlo pouze pro zimní období nebo pro dlouhé a náročné recepty, tento recept tento mýtus vyvrátí. Cizrna s krevetami je důkazem toho, že se můžete stravovat chutně, zdravě a plnohodnotně, aniž byste si zkomplikovali život. Budete potřebovat pouze dobrý základ z vařené cizrny (pokud spěcháte, můžete použít konzervovanou) a krevety, které jídlu dodají mořskou chuť a posunou ho na novou úroveň.
Toto rychlé jídlo z mořských plodů a masa má vše, co si můžete od každodenního receptu přát: je syté, snadné na přípravu, velmi výživné a má úžasnou chuť. Kombinace jemnosti cizrny a slanosti mořských plodů vytváří lahodný kontrast, a smažený česnek, cibule, pepř a paprika dodávají pokrmu tradiční základ, který nikdy nezklame.
Jak vaříme
Ingredience
- Vařený cizrna 400 g
- Oloupané krevety 200 g
- Cibule 1/2
- Česnek 1 stroužek
- Zralé rajče 1
- Bobkový list 1 list
- Rybí vývar 200 ml
- Olivový olej extra třídy
- Sůl Podle chuti
- Pepř Podle chuti
- Čerstvá petržel
Na pánvi osmažte nakrájený česnek a cibuli s trochou oleje. Až se začnou opékat, přidejte rajče a vařte několik minut, dokud se nerozvaří.
Nyní přidejte papriku, promíchejte a přidejte cizrnu spolu s vývarem a bobkovým listem. Vařte 10 minut na středním ohni.
Nyní přidejte krevety a vařte další 3-4 minuty, dokud nebudou hotové. Přidejte sůl a pepř podle chuti, posypte čerstvou petrželkou a podávejte horké.
Tipy a triky
Konzervovaný cizrna? Dobře jej opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl a konzervační látky.
Mražené krevety: před přidáním do hrnce je nejprve rozmrazte a trochu osušte, aby nepouštěly příliš mnoho vody.
Pikantní chuť: pokud chcete jídlu dodat pikantnost, přidejte do sofrito špetku kajenského pepře nebo několik kapek tabasca.
Více chuti: můžete použít krevety hlavy k přípravě rychlého vývaru nebo je na krátkou dobu přidat do sofrito a poté je odstranit.
Nutriční hodnota
Toto jídlo je díky kombinaci luštěnin a mořských plodů vynikajícím zdrojem plnohodnotných bílkovin. Obsahuje také vlákninu, železo, draslík a vitamíny skupiny B, zejména pokud použijete domácí vařený cizrnu.