Přeskočit na obsah

Začněte den křupavým toastem s krémovými houbami

Toasty s krémovými houbami jsou ideálním způsobem, jak pohodlně začít den.

Dobrá snídaně může ovlivnit celý váš den. Proč si tedy na začátku dne nedopřát něco výjimečného? Tyto toasty s krémovými houbami jsou skvělou alternativou k müsli nebo běžnému sendviči. A jsou skvělým důkazem toho, že chutná snídaně nemusí nutně zabrat spoustu času!

Tyto toasty s krémovými houbami budete chtít jíst znovu a znovu

Dosud jsem nikdy nejedla houby k snídani, natož na kousku chleba. Ale s tímto receptem se vše definitivně změnilo.

Příprava tohoto pikantního a krémového snídaně trvá méně než půl hodiny. Je ideální, pokud pracujete z domova a chcete se dobře připravit na den. Ale samozřejmě je tento recept vhodný i na večeři. Pak se kouřící pánev s krémovými houbami perfektně hodí do útulného obrazu barevně prostřeného stolu.

Začněte den křupavým toastem s krémovými houbami
toastem s krémovými houbami

Tento recept skvěle dokazuje, že požitek, bez ohledu na denní dobu, nemusí být nutně složitý. S pomocí několika ingrediencí a několika kroků vytvoříte jídlo, které vás potěší svými známými chutěmi. Tak neváhejte a vyzkoušejte naše toasty s krémovými houbami a přesvědčte se sami!

Toasty s krémovými houbami

Doba přípravy 25 minut

Celková doba 25 minut

Porce 2

Ingredience

  • 4 plátky celozrnného toastového chleba
  • trochu neutrálního rostlinného oleje
  • 250 g hnědých žampionů
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 120 ml smetany na vaření
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 80 g strouhaného goudy
  • trochu čerstvé petrželky na ozdobu
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
Začněte den křupavým toastem s krémovými houbami
toastem s krémovými houbami

Příprava

  • Opečte toast v pánvi s trochou oleje nebo v toustovači, aby byl křupavý. Poté ho odložte stranou.
  • Mezitím očistěte žampiony houbovým kartáčem. Poté je nakrájejte na plátky. Očistěte cibuli a stroužky česneku a nakrájejte je na jemno.
  • Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Osmažte cibuli a česnek asi 2 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidejte houby a smažte je 5-6 minut, dokud nezískají barvu.
  • Nalijte smetanu do pánve a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidejte sýr a vařte, dokud nevznikne krémová omáčka.
  • Mezitím očistěte petržel, osušte ji a nakrájejte na jemno.
  • Přidejte citronovou šťávu do pánve.
  • Krémovou houbovou směs rovnoměrně natřete na chléb a posypte petrželkou.