Toasty s krémovými houbami jsou ideálním způsobem, jak pohodlně začít den.
Dobrá snídaně může ovlivnit celý váš den. Proč si tedy na začátku dne nedopřát něco výjimečného? Tyto toasty s krémovými houbami jsou skvělou alternativou k müsli nebo běžnému sendviči. A jsou skvělým důkazem toho, že chutná snídaně nemusí nutně zabrat spoustu času!
Tyto toasty s krémovými houbami budete chtít jíst znovu a znovu
Dosud jsem nikdy nejedla houby k snídani, natož na kousku chleba. Ale s tímto receptem se vše definitivně změnilo.
Příprava tohoto pikantního a krémového snídaně trvá méně než půl hodiny. Je ideální, pokud pracujete z domova a chcete se dobře připravit na den. Ale samozřejmě je tento recept vhodný i na večeři. Pak se kouřící pánev s krémovými houbami perfektně hodí do útulného obrazu barevně prostřeného stolu.

Tento recept skvěle dokazuje, že požitek, bez ohledu na denní dobu, nemusí být nutně složitý. S pomocí několika ingrediencí a několika kroků vytvoříte jídlo, které vás potěší svými známými chutěmi. Tak neváhejte a vyzkoušejte naše toasty s krémovými houbami a přesvědčte se sami!
Toasty s krémovými houbami
Doba přípravy 25 minut
Celková doba 25 minut
Porce 2
Ingredience
- 4 plátky celozrnného toastového chleba
- trochu neutrálního rostlinného oleje
- 250 g hnědých žampionů
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 120 ml smetany na vaření
- 1 špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř podle chuti
- 80 g strouhaného goudy
- trochu čerstvé petrželky na ozdobu
- 1 čajová lžička citronové šťávy

Příprava
- Opečte toast v pánvi s trochou oleje nebo v toustovači, aby byl křupavý. Poté ho odložte stranou.
- Mezitím očistěte žampiony houbovým kartáčem. Poté je nakrájejte na plátky. Očistěte cibuli a stroužky česneku a nakrájejte je na jemno.
- Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Osmažte cibuli a česnek asi 2 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidejte houby a smažte je 5-6 minut, dokud nezískají barvu.
- Nalijte smetanu do pánve a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidejte sýr a vařte, dokud nevznikne krémová omáčka.
- Mezitím očistěte petržel, osušte ji a nakrájejte na jemno.
- Přidejte citronovou šťávu do pánve.
- Krémovou houbovou směs rovnoměrně natřete na chléb a posypte petrželkou.