Přeskočit na obsah

Těstovinový nákyp s brokolicí

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: snadné

Těstovinový nákyp s brokolicí
Těstovinový nákyp s brokolicí

Ingredience

  • 100 g celozrnných těstovin
  • 0,5 brokolice
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g uzeného tofu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 červená paprika
  • 150 g (mraženého) hrášku
  • 75 g sýra
  • 2 vejce
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 čajové lžičky papriky
  • 0,5 čajové lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 0,5 svazku petržele
  • Sůl
  • Pepř

Vařte těstoviny v mírně osolené vodě o 2–3 minuty méně, než je uvedeno na obalu. Poté vodu slijte. Brokolici umyjte a nakrájejte na malé růžičky. Vložte do misky, zalijte horkou vodou, přikryjte pokličkou a odložte stranou. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Tofu nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olej, nejprve lehce osmažte cibuli a česnek, poté přidejte tofu. Smažte asi 5 minut na středním ohni, podlijte sójovou omáčkou. Přidejte brokolici. Rajče umyjte a nakrájejte na malé kostičky, přidejte do pánve a vařte vše pod pokličkou asi 10 minut na mírném ohni. Přidejte hrášek a vařte ještě 2-3 minuty. Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů (horní/spodní ohřev). Nastrouhejte ementál. Rozbijte vejce a smíchejte je v misce se smetanou a rajčatovým protlakem. Přidejte papriku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vložte těstoviny, zeleninu a omáčku do zapékací misky, promíchejte, posypte sýrem a pečte asi 25 minut. Petržel omyjte a nakrájejte na jemno. Pečené jídlo rozdělte na talíře a podávejte ozdobené petrželkou.

Těstovinový nákyp s brokolicí
Těstovinový nákyp s brokolicí

Nutriční hodnota na porci:

asi 542 kcal, 28 g tuku, 39 g sacharidů, 33 g bílkovin, 12 g vlákniny