Moje děti už mají dost toastů a míchaných vajec k snídani. Proto jsem vymyslela tyto chutné palačinky. Jejich základem je zdravý produkt, takže i když je podávám v sladké variantě, lze je jíst bez výčitek svědomí.
U nás doma se k snídani obvykle podává toast nebo míchaná vajíčka, ale všichni už jich mají plné zuby. Proto jsem vymyslela nové jídlo. Jsou to jednoduché palačinky, které podávám v sladké variantě. Nepřidávám do nich mouku, ale pouze velmi cennou ingredienci. Díky ní lze tyto palačinky jíst bez výčitek svědomí.
Jak připravit ovesné vločky na palačinky?
Základem těchto zdravých palačinek jsou ovesné vločky. Nejprve je zaliju mlékem, ale lze použít i vodu, a nechám je 10–15 minut odstát, aby změkly. Poté je rychle rozmixuji v mixéru, aby se proměnily v téměř homogenní hmotu.
Ovesné vločky na palačinky lze připravit i jiným způsobem. Nejprve je můžete rozdrtit, aby se proměnily v relativně homogenní prášek. Poté je použijte jako mouku a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
Jak připravit ovesné palačinky?
Tyto zdravé ovesné palačinky připravuji hlavně z ovesných vloček. K namočeným a rozemletým vločkám přidávám vejce, kypřicí prášek a špetku soli. Přidávám také rozmačkaný banán, který skvěle podtrhuje chuť tohoto jemného jídla. Hotovou hmotu smažím na pánvi bez tuku nebo na malém množství oleje. Když se opečou, lze je sundat z pánve a podávat. Jejich příprava mi trvá asi 15 minut.
Recept: Ovesné palačinky
Výživné ovesné palačinky k snídani
Ingredience
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 šálek mléka
- 1 zralý banán
- 1 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- olej na smažení
Způsob přípravy
- Příprava těsta. Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte 10–15 minut odstát, aby změkly (pokud používáte instantní vločky, stačí několik minut). Poté je rozmixujte v mixéru na mírně hrudkovitou hmotu. Přidejte rozmačkaný banán, vejce a prášek do pečiva a rychle promíchejte ingredience.
- Smažení. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící naneste malé porce těsta a lehce je zploštěte. Smažte 2–3 minuty z každé strany, dokud palačinky nezískají zlatavou barvu.
Ovesné palačinky – několik tipů
Zde je několik tipů, díky kterým budou ovesné palačinky ještě chutnější.
- Pokud je těsto příliš husté, můžete do něj přidat trochu mléka. Pokud je příliš řídké, přidejte trochu ovesné nebo běžné mouky.
- Do těsta na palačinky můžete také přidat trochu skořice, vanilky nebo tmavého kakaa. Dodají pokrmu zajímavou chuť.
- Ovesné palačinky se nejlépe podávají s přírodním jogurtem a medem. Lze je však podávat také s jogurtem a čerstvým ovocem nebo s oblíbenou marmeládou.