Přeskočit na obsah

Recept na kuře s rajčaty a bazalkou, které chutná jako v Itálii

Toto kuře s rajčaty a bazalkou vás potěší jemným masem v krémové aromatické omáčce. Určitě vyzkoušejte!

Hledáte nové oblíbené jídlo? Pak jste ho možná právě našli. Toto kuře s rajčaty a bazalkou vás potěší jemným masem v krémové omáčce a středomořskými aroma. V žebříčku mých 10 oblíbených receptů již zaujalo jedno z prvních míst. A možná brzy i u vás?

Tak snadné je připravit kuře s rajčaty a bazalkou

Téměř každý den trávím spoustu času přemýšlením o tom, co bych si dala k jídlu. Z tohoto důvodu jsem si sestavila seznam svých nejoblíbenějších jídel, ke kterému se vracím, když mě absolutně nic nenapadá. Vždy se hodí toto kuřecí maso s rajčaty a bazalkou v neuvěřitelně krémové omáčce. Jak ho připravit, vám prozradím zde.

Maso, nejlépe jemné kuřecí prsa, nejprve osmažíme na pánvi s horkým olivovým olejem do zlatova. Vyjmeme ho a odložíme stranou. Poté dáme na pánev nakrájenou cibuli a nejprve ji osmažíme, poté přidáme česnek a trochu rajčatového pyré.

Recept na kuře s rajčaty a bazalkou, které chutná jako v Itálii
kuře s rajčaty a bazalkou

Vše zalijeme nakrájenými konzervovanými rajčaty, přidáme koření (pro lehkou středomořskou chuť použijte oregano a papriku) a necháme vše dobře provařit. Do omáčky přidejte smetanu a nakrájený bazalku. Vraťte kuřecí prsa do pánve. Nechte je pod pokličkou v omáčce, aby se lehce dusila, dokud nebudou hotová.

Kuře s rajčaty a bazalkou podávejte s čerstvou rýží nebo těstovinami a ještě více nakrájenou bazalkou. K tomuto jídlu se také skvěle hodí čerstvě nastrouhaný parmazán.

Kuře s rajčaty a bazalkou

Doba přípravy 35 minut

Celková doba 35 minut

Porce 4

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí prsa, asi 600 g
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka nakrájených rajčat, 400 g
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 ml smetany
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 kapka citronové šťávy
Recept na kuře s rajčaty a bazalkou, které chutná jako v Itálii
kuře s rajčaty a bazalkou

Příprava

  • Rozpalte olivový olej ve velké pánvi. Opečte kuřecí prsa z obou stran dozlatova, vyjměte je a odložte stranou.
  • Očistěte cibuli a česnek a nakrájejte je na malé kousky. Bazalku nakrájejte na jemno.
  • Osmažte cibuli na tuku z pečeného kuřete do sklovata. Přidejte česnek a rajčatový protlak a vše dobře promíchejte.
  • Přidejte nakrájená rajčata, dochuťte omáčku oreganem, paprikou, solí a pepřem. Vařte na mírném ohni asi 10 minut.
  • Přidejte smetanu, polovinu bazalky a znovu vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Vraťte kuřecí prsa do pánve, přikryjte pokličkou a vařte v omáčce na mírném ohni 10 minut.
  • Přidejte citronovou šťávu a posypte zbývající bazalkou.