Tento dort s nutellou bez pečení vám dopřeje plnou čokoládovou chuť. Trouba zůstane studená a dort bude krémový. Vyzkoušejte ho!
Máte chuť na dort, ale trouba musí zůstat studená? Jak zajímavá kombinace požadavků! O to lepší, že tento recept je pro to jako stvořený! Náš dort s nutellou bez pečení se připravuje rychle a tuhne v ledničce pod vlivem chladu, nikoli pečením pod vlivem tepla. Výsledek: krémový, čokoládový a neuvěřitelně chutný. Zde je recept.
Jak připravit dokonalý dort s nutellou bez pečení
Ať už jde o narozeniny, svatbu nebo jen kávu a dortík v neděli – dort s nutellou bez pečení je vždy vhodný. Koneckonců, není divu, že lesní čokoládová pasta je jednou z nejpopulárnějších. Věděli jste, že pasta s tímto názvem existuje od 60. let a pochází z Itálie? To je jen malý zajímavý fakt. Mimochodem, název není důmyslným spojením ingrediencí, jako je tomu v případě Milka a Hanuta, ale prostě anglickým slovem nut (tj. „ořech“) a italskou ženskou koncovkou -ella.

Ale vraťme se k dortu. Kromě pasty budete potřebovat čokoládové sušenky a trochu rozpuštěného másla na základ. Na náplň budete také potřebovat čerstvý sýr, smetanu, Nutellu, vanilku a želatinu. Všechny ingredience se smíchají a rozetřou na sušenkový základ, poté se dort dá do lednice, aby ztuhnul.
Po čtyřech hodinách by měl být dort s Nutellou bez pečení dostatečně tuhý, aby se dalo začít s náplní. Zde můžete rozpustit čokoládu a rozetřít ji tenkou vrstvou po dortu. Samozřejmě se neobejdete bez lesních ořechů. Mimochodem, vlašské ořechy se také dobře hodí. Ořechy stačí nahrubo nasekat, opražit, až začnou vonět, a dekorativně rozetřít po okraji dortu.
Dort s Nutellou bez pečení
Doba přípravy 30 minut
Doba chlazení 4 hodiny
Porce 12 kusů
Kuchyňské náčiní
- 1 rozebiratelná forma (průměr 24 cm)
Ingredience
- 200 g čokoládových máslových sušenek
- 100 g rozpuštěného másla
- 6 listů želatiny nebo odpovídajícího prášku
- 400 ml šlehačky
- 400 g dvojitého tuku
- 300 g Nutelly
- 1 balíček vanilkového cukru
- 80 g nasekaných ořechů (lesní ořechy a vlašské ořechy)
- 100 g hořké čokolády na polevu

Příprava
- Čokoládové máslové sušenky jemně nasekejte, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs vyložte na dno formy na pečení vyložené papírem na pečení. Formu vložte do lednice až do dalšího použití.
- Želatinu namočte podle pokynů na obalu. Šlehejte smetanu do husté konzistence a vložte do lednice.
- Smíchejte tvaroh, Nutellu a vanilkový cukr do hladké hmoty. Želatinu vymačkejte a opatrně ji zahřejte, dokud se nerozpustí. Nejprve přidejte několik lžic smetany, poté želatinu zpět do celkové hmoty. Opatrně přidejte šlehanou smetanu.
- Rozetřete krém na sušenkovou základnu a uhlaďte povrch. Vložte dort do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe na celou noc.
- Ořechy opražte bez oleje, dokud nezačnou vonět.
- Rozpusťte polevu na náplň, rozetřete ji tenkou vrstvou na dort a okraje posypte opraženými ořechy.