Čokoládový dort je něco, co vždy zvedne náladu. Dnes vám nabízíme velmi jednoduchý a rychlý recept. Spolu s pečením bude dezert hotový za 45 minut.
Dorty na podmáslí jsou pečivo, které je zároveň nadýchané a vlhké. Dorty, které se vždy povedou a které doporučujeme i začínajícím domácím cukrářům. Čokoládový dort na podmáslí je mimořádně chutný dezert a je těžké uvěřit, že k jeho přípravě potřebujete tak málo. Je to jakýsi „záchranný“ dort: když chcete rychle a bez námahy něco sladkého, aby vám to zlepšilo náladu.
Jak připravit čokoládové těsto na podmáslí?
K přípravě tohoto těsta nepotřebujete mixér: stačí dvě misky a vidlička nebo metla na míchání. Je však jedna velmi důležitá věc: všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. To znamená, že vejce a podmáslí je třeba předem vyndat z ledničky. Alternativně můžete podmáslí ohřát tak, že na chvíli ponoříte obal do teplé vody.
Do těsta přidáme vanilkový cukr nebo cukr s vanilkou, ale podle chuti můžeme přidat i jiné aromatické přísady. Může to být například pomerančová kůra nebo koření (například skořice nebo zázvorové koření).
Recept: Čokoládové těsto na podmáslí
Jednoduchý recept na těsto.
Ingredience
- 240 ml podmáslí
- 4 vejce
- 150 ml oleje
- 80 ml teplé kávy
- 250 g pšeničné mouky
- 50 g kakaa
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 čajová lžička sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
Způsob přípravy
Příprava suchých ingrediencí. V jedné misce smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva, sodou, cukrem a vanilkovým cukrem.
Příprava tekutých ingrediencí. V druhé misce smíchejte tekuté ingredience. Nejprve smíchejte (do homogenní hmoty) vejce, podmáslí a máslo. Na konci přidejte teplou kávu a dobře promíchejte.
Pečení těsta. K tekutým ingrediencím přidejte suché a promíchejte do hladka. Těsto přelijte do formy vyložené pečícím papírem. Pečte asi 30-35 minut při teplotě 180 stupňů.