Pod kůži krásně upečených kuřecích stehen se vloží skvělá houbová náplň, ze které lze připravit i masovou roládu.
Plněná kuřecí stehna jsou opravdovým aristokratickým pokrmem, který se snadno připravuje. Pod kůži stehen lze vložit mnoho různých náplní. Nejoblíbenější je plněná játra, ale my nyní doporučujeme recept s houbovou náplní.
To také bude vhodné!
Chuť náplně lze přizpůsobit podle vlastního vkusu. Milovníci pikantních chutí mohou k houbám přidat chilli nebo kajenský pepř. Do náplně můžete také nastrouhat vařené vejce a přidat zeleninu.

Kuřecí stehna plněná houbovým ragú
Ingredience -+ na osobu
- 400 g hub
- 1 cibule
- 2 mrkve
- trochu oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- 1 čajová lžička majoránky
- 1 krajíc chleba
- voda na namočení chleba podle potřeby
- 1 vejce
- 1 kg kuřecích stehen
- trochu oleje na smažení stehen
- 1 dl vody pod stehna
- Doba přípravy: 45 minut
- Doba přípravy: 50 minut

Příprava
Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.
Cibuli a mrkev také očistěte. Cibuli nakrájejte na jemno, mrkev nakrájejte na jemné kostičky nebo nastrouhejte.
Připravenou cibuli osmažte na malém množství oleje do sklovata, poté přidejte houby. Smažte 10-15 minut, mezitím přidejte sůl, pepř, česnek a majoránku. Poté přidejte mrkev a smažte dalších 8-10 minut. Hotové ragú odložte stranou a nechte vychladnout.
Chléb namočte do vody a poté vymačkejte. Poté přidejte do houbového ragú spolu s vejcem.
Pod kůži kuřecích stehen vložte houbovou náplň podle chuti. (Pokud náplň zbude, vytvarujte z ní karbanátky, obalte je strouhankou a osmažte na rozpáleném oleji).
Stehna polijte olejem a přidejte vodu. Poté přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů na 20-25 minut. Po uplynutí doby pečení odstraňte alobal a pečte stehna dalších 20-25 minut. (Po odstranění alobalu můžete stehna opatrně otočit, ale není to nutné!)