Přeskočit na obsah

Recept na salát z pečených paprik s vejcem a olivami

Klasické jídlo, které je chutné, vyvážené a snadné na přípravu.

Salát z pečených paprik s vejcem a černými olivami je klasické jídlo. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Papriky se pečou v troubě, nechají vychladnout a poté se zbaví slupky. Poté se nakrájí na proužky a smíchají s vařeným vejcem, černými olivami a dobrým vinaigrette. Někteří kuchaři dávají přednost rozmixování papriky, aby získali texturu podobnou humusu, jiní ji nechávají nakrájenou na kousky nebo proužky. Pokud chcete, můžete ji předem osmažit s nakrájeným česnekem, aby získala další chuť.

Aby bylo jídlo sytější a mohlo být podáváno jako první chod, můžete přidat také plechovku tuňáka nebo trochu rozmražené syrové tresky.

Recept na salát z pečených paprik s vejcem a olivami
salát z pečených paprik s vejcem a olivami

Ingredience (pro 2-3 osoby)

  • 2-3 velké papriky
  • 2 vařená vejce
  • 10-12 černých oliv bez pecek
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce sherry octa (nebo podle chuti)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Trochu nasekaného česneku nebo čerstvé petržele

Pečte papriky:

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Papriky umyjte a osušte.
  3. Položte je na plech a pečte asi 35-40 minut, v polovině pečení je otočte, aby slupka trochu zčernala.
  4. Vyjměte je a nechte vychladnout.
  5. Očistěte, odstraňte semínka a nakrájejte na proužky.
  6. Vložte vejce do hrnce s vodou, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  7. Ochlaďte studenou vodou, očistěte a nakrájejte na čtvrtiny nebo plátky.
Recept na salát z pečených paprik s vejcem a olivami
salát z pečených paprik s vejcem a olivami

Připravte salát:

Pečené papriky dejte na talíř nebo mísu. Podle chuti je můžete nakrájet.

Přidejte vařená vejce a černé olivy.

Zalijte olivovým olejem, octem, osolte a opepřete.

Pro dodání chuti přidejte jemně nakrájený česnek nebo petržel.