Přeskočit na obsah

Kuřecí guláš: jednoduchý recept, ideální pro přípravu, pokud máte doma hosty.

Tento kuřecí guláš, připravený s krémovou omáčkou, špenátem, cherry rajčátky a parmazánem, je ideální recept, kterým můžete překvapit své hosty.

Díky své univerzálnosti je kuře jednou z ingrediencí, které vás v kuchyni nikdy nezklamou. A pokud ho doplníte smetanovou omáčkou, vznikne neodolatelné jídlo.

Tento recept na kuře splňuje všechny požadavky, které klademe na speciální recept: je snadný na přípravu, skvěle vypadá na stole a je plný chuti.

Kuřecí guláš: jednoduchý recept, ideální pro přípravu, pokud máte doma hosty.
Kuřecí guláš

Ingredience

Pro 4 osoby

  • Kuřecí prsa 4
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • Sušený oregano
  • Máslo 45 g
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Cherry rajčata 200 g
  • Čerstvý špenát 100 g
  • Tekutá smetana na vaření 200 ml
  • Strouhaný parmazán 50 g

Jak připravit kuře po toskánsku

Obtížnost: snadné

  • Celkový čas: 40 min
  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 35 min

Nejprve nakrájíme kuřecí prsa na malé kousky a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Cherry rajčata rozkrojíme na polovinu a odložíme stranou.

Na grilovací pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme kuřecí prsa po dobu dvou minut z každé strany. Kuře vyjmeme a odložíme stranou.

Na stejné pánvi rozpustíme máslo a přelijeme ho do hrnce, ve kterém budeme připravovat celé jídlo. Přidáme rajčata a vaříme je 5 minut na středním ohni. Přidáme špenát a vaříme 1 minutu.

Přidejte smetanu a parmazán a vařte, dokud směs nezhoustne. Přidejte kuřecí prsa, snižte teplotu na střední a vařte kuřecí prsa 15 minut.

Kuřecí guláš: jednoduchý recept, ideální pro přípravu, pokud máte doma hosty.
Kuřecí guláš

S čím podávat kuře

Ačkoli k tomuto kuřeti můžete podávat jak pečenou zeleninu, tak bílý rýži nebo hranolky, doporučujeme podávat ho s vaším oblíbeným druhem těstovin, abyste si co nejvíce vychutnali omáčku.