Přeskočit na obsah

Každý kousek tohoto cheesecaku je jako poezie. Když jsem ho podala hostům, žádali si přidat.

Češi milují cheesecaky – to je zřejmé. Musím přiznat, že je to také můj oblíbený dezert. Je to potěšení, které se rozplývá v ústech… prostě jedinečné. Místo klasického však volím nadýchaný čokoládový cheesecake. Má úžasnou chuť a vždy udělá dojem.

Každý kousek tohoto cheesecaku je jako poezie. Když jsem ho podala hostům, žádali si přidat.

Obsah:

  • Nadýchaný čokoládový cheesecake – seznam ingrediencí
  • Nadýchaný čokoládový cheesecake – recept

Nadýchaný čokoládový cheesecake, připravený za studena, je mimořádně krémový a jemný dezert s výraznou chutí hořké čokolády, vyváženou sladkou smetanou a vanilkou.

Nadýchaný čokoládový cheesecake – seznam ingrediencí

Základ:

  • 200 g kakaových sušenek,
  • 100 g másla,
  • 1 lžíce cukru.

Sýrová vrstva:

  • 700 g smetanového sýra,
  • 250 g hořké čokolády,
  • 170 g moučkového cukru,
  • 60 g smetany 18 %,
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu.

Každý kousek tohoto cheesecaku je jako poezie. Když jsem ho podala hostům, žádali si přidat.

Nadýchaný čokoládový cheesecake – recept

Připravte základ.

Rozpusťte máslo a nechte vychladnout.

Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu nebo mixéru na prášek. Přidejte máslo a cukr. Vše promíchejte, až vznikne konzistence mokrého písku.

Formu na dort o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem a poté do ní vložte základ z sušenek. Vše pevně přitlačte prsty nebo sklenicí.

Hotové dno vložte do lednice na minimálně 30 minut.

Každý kousek tohoto cheesecaku je jako poezie. Když jsem ho podala hostům, žádali si přidat.

Připravte vrstvu pro cheesecake.

Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr do hladké a krémové konzistence. Přidejte moučkový cukr a promíchejte, na konci přidejte smetanu a vanilku. Promíchejte.

Čokoládu rozlámejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté přidejte do sýrové směsi. Promíchejte a šlehejte ještě 2-3 minuty.

Sýrovou hmotu rovnoměrně rozetřete na již vychladlý základ. Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na 4 hodiny nebo na celou noc.

Nadýchaný čokoládový cheesecake podávejte vychlazený. Krájejte ho nožem, který předtím namočte do horké vody a osušte.