Přeskočit na obsah

Jednopánvové ragú z krůtího masa

9 ingrediencí, 40 minut a pouze 1 špinavá pánev – jednopánvové ragú z krůtího masa doporučujeme k obědu! Tento jednoduchý recept kombinuje jemné krůtí maso, kořenovou zeleninu, olivový olej a koření – a je ideální zejména pro lehce stravitelnou dietu. Díky vysokému obsahu bílkovin je ragú velmi syté a je také zdrojem draslíku, beta-karotenu a vitamínu B12. Vyzkoušejte ho, zejména pokud hledáte něco pro citlivé trávení. Dobrou chuť!

Jednopánvové ragú z krůtího masa

Ingredience

200 g krůtího masa

3 brambory 210 g

1 mrkev 80 g

1 svazek petržele 50 g

2 sklenice zeleninového vývaru 500 g

čajové lžičky sušeného tymiánu 1,5 g

špetka soli 0,25 g

špetka pepře 0,25 g

2 čajové lžičky olivového oleje 10 g

Způsob přípravy

Jednopánvové ragú z krůtího masa

Maso z krůtího prsa nakrájíme na velké kostky. Poté oloupeme brambory, mrkev a petržel a nakrájíme na středně velké kostky.

Maso a nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce. Nalijte zeleninový vývar a ujistěte se, že jsou všechny ingredience pokryty. V případě potřeby přidejte více vody.

Položte hrnec na sporák a vařte na středním ohni, dokud polévka nezačne vřít. Poté snižte oheň na minimum a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Polévka je hotová, když je maso měkké a má světlou barvu a zelenina je měkká a snadno se do ní zapíchne vidlička.

Když je polévka hotová, dochutíme ji solí, pepřem a sušeným tymiánem. Pečlivě promícháme, ještě chvíli vaříme a sundáme z ohně.

Na samém konci přidáme olivový olej a znovu promícháme.