9 ingrediencí, 40 minut a pouze 1 špinavá pánev – jednopánvové ragú z krůtího masa doporučujeme k obědu! Tento jednoduchý recept kombinuje jemné krůtí maso, kořenovou zeleninu, olivový olej a koření – a je ideální zejména pro lehce stravitelnou dietu. Díky vysokému obsahu bílkovin je ragú velmi syté a je také zdrojem draslíku, beta-karotenu a vitamínu B12. Vyzkoušejte ho, zejména pokud hledáte něco pro citlivé trávení. Dobrou chuť!
Ingredience
200 g krůtího masa
3 brambory 210 g
1 mrkev 80 g
1 svazek petržele 50 g
2 sklenice zeleninového vývaru 500 g
čajové lžičky sušeného tymiánu 1,5 g
špetka soli 0,25 g
špetka pepře 0,25 g
2 čajové lžičky olivového oleje 10 g
Způsob přípravy
Maso z krůtího prsa nakrájíme na velké kostky. Poté oloupeme brambory, mrkev a petržel a nakrájíme na středně velké kostky.
Maso a nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce. Nalijte zeleninový vývar a ujistěte se, že jsou všechny ingredience pokryty. V případě potřeby přidejte více vody.
Položte hrnec na sporák a vařte na středním ohni, dokud polévka nezačne vřít. Poté snižte oheň na minimum a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Polévka je hotová, když je maso měkké a má světlou barvu a zelenina je měkká a snadno se do ní zapíchne vidlička.
Když je polévka hotová, dochutíme ji solí, pepřem a sušeným tymiánem. Pečlivě promícháme, ještě chvíli vaříme a sundáme z ohně.
Na samém konci přidáme olivový olej a znovu promícháme.