Oblíbené křupavé kuřecí maso KFC s křupavou obalovkou si můžete připravit i doma.

Ingredience
Na kuře:
1 kg kuřecích prsou
0,5 l mléka
1 ks vejce
1 lžička česnekového prášku
1 lžička papriky
1 lžička mletého chilli
1 lžička černého pepře
1 lžička hořčičného prášku
1 lžička cukru
2-3 lžičky soli
Na těsto:
200 g mouky
10 g potravinářského škrobu
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička soli
Na smažení:
1 litr potravinářského oleje
Na majonézovou omáčku:
4 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
1 lžička hořčice
1 lžička worcesterské omáčky
1/2 lžičky česnekového prášku
1 lžička cukru
1 lžička citronové šťávy
sůl

Příprava
- Pro přípravu kuřecích prsou KFC nejprve připravíme marinádu. Tajemstvím receptu je jogurt, ale pokud ho nemáte, můžete ho nahradit kefírem. Do jogurtu přidejte vejce a uvedené koření a vše dobře promíchejte.
- Kuřecí prsa nakrájejte na proužky široké 2–3 cm a důkladně je promíchejte s marinádou. Maso vložte do lednice minimálně na 1 hodinu.
- Pro obalování KFC důkladně promíchejte mouku, škrob, kypřicí prášek a sůl.
- Než začnete s obalováním kuřete, přidejte do moučné směsi asi 4–6 lžic kořeněné marinády. Lehce promíchejte, aby směs zůstala hrudkovitá – díky tomu bude obalování opravdu texturované.
- Kuře lehce osušte a obalte v těstíčku. Silně ho vtlačte do mouky, nebojte se, pokud se povrch kuřete trochu poškodí.
- Před smažením nechte obalené maso odpočinout alespoň 5 minut, aby těstíčko vsáklo, díky čemuž bude křupavější.
- Rozpalte olej ve velkém hrnci nebo fritéze na 180 °C a smažte kuře po částech, dokud nebude křupavé.
- Pro omáčku smíchejte v misce všechny uvedené ingredience a můžete namáčet čerstvé a křupavé kuřecí maso!