Přeskočit na obsah

Domácí kuřecí prsa KFC

Oblíbené křupavé kuřecí maso KFC s křupavou obalovkou si můžete připravit i doma.

Domácí kuřecí prsa KFC
kuřecí prsa KFC

Ingredience

Na kuře:

1 kg kuřecích prsou

0,5 l mléka

1 ks vejce

1 lžička česnekového prášku

1 lžička papriky

1 lžička mletého chilli

1 lžička černého pepře

1 lžička hořčičného prášku

1 lžička cukru

2-3 lžičky soli

Na těsto:

200 g mouky

10 g potravinářského škrobu

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička soli

Na smažení:

1 litr potravinářského oleje

Na majonézovou omáčku:

4 lžíce majonézy

1 lžíce kečupu

1 lžička hořčice

1 lžička worcesterské omáčky

1/2 lžičky česnekového prášku

1 lžička cukru

1 lžička citronové šťávy

sůl

Domácí kuřecí prsa KFC
kuřecí prsa KFC

Příprava

  1. Pro přípravu kuřecích prsou KFC nejprve připravíme marinádu. Tajemstvím receptu je jogurt, ale pokud ho nemáte, můžete ho nahradit kefírem. Do jogurtu přidejte vejce a uvedené koření a vše dobře promíchejte.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na proužky široké 2–3 cm a důkladně je promíchejte s marinádou. Maso vložte do lednice minimálně na 1 hodinu.
  3. Pro obalování KFC důkladně promíchejte mouku, škrob, kypřicí prášek a sůl.
  4. Než začnete s obalováním kuřete, přidejte do moučné směsi asi 4–6 lžic kořeněné marinády. Lehce promíchejte, aby směs zůstala hrudkovitá – díky tomu bude obalování opravdu texturované.
  5. Kuře lehce osušte a obalte v těstíčku. Silně ho vtlačte do mouky, nebojte se, pokud se povrch kuřete trochu poškodí.
  6. Před smažením nechte obalené maso odpočinout alespoň 5 minut, aby těstíčko vsáklo, díky čemuž bude křupavější.
  7. Rozpalte olej ve velkém hrnci nebo fritéze na 180 °C a smažte kuře po částech, dokud nebude křupavé.
  8. Pro omáčku smíchejte v misce všechny uvedené ingredience a můžete namáčet čerstvé a křupavé kuřecí maso!