Přeskočit na obsah

Čínská kuřecí prsa s sezamem, rýží a zelenými fazolemi: exotická chuťová cesta ve vaší kuchyni

Jedním z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně jsou kuřecí prsa se sezamem, ve kterých se sladké a slané chutě dokonale doplňují.

Kombinace křupavého kuřecího masa, sezamových semínek a speciální sójové omáčky nabízí skutečně jedinečný chuťový zážitek. Křupavé zelené fazolky a rýže jsou jednoduchým, ale ideálním doplňkem tohoto jídla a společně tvoří skutečně harmonické a zdravé jídlo.

Tento recept je ideální volbou, pokud chcete něco neobvyklého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni!

Čínská kuřecí prsa s sezamem, rýží a zelenými fazolemi: exotická chuťová cesta ve vaší kuchyni
Čínská kuřecí prsa s sezamem, rýží a zelenými fazolemi

Čínská kuřecí prsa s sezamem

Ingredience -+ porce

Maso:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 g mouky
  • 15 g prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička škrobu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 vejce
  • 600 ml vody
  • olej na smažení

Omáčka:

  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce škrobu
  • 3 lžíce medu
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 30 g sezamových semínek

Příloha:

  • 250 g rýže
  • 5 dl vody
  • 150 g zelených fazolí
  • 1 čajová lžička soli
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba vaření: 10 minut
Čínská kuřecí prsa s sezamem, rýží a zelenými fazolemi: exotická chuťová cesta ve vaší kuchyni
Čínská kuřecí prsa s sezamem, rýží a zelenými fazolemi

Příprava:

Pro těsto na kuře nejprve smíchejte v misce suché ingredience: mouku, škrob, prášek do pečiva, sůl, poté přidejte vejce a postupně vodu. Míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.

Kuřecí prsa umyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky, poté smíchejte s moučnou hmotou.

Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje, poté pomocí lžíce vložte kousky kuřecích prsou do horkého oleje a smažte dozlatova.

Pro přípravu omáčky nalijte ingredience do pánve a zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr a med nerozpustí. Odstavte z ohně a přidejte obalené kuřecí prsa.

Opečte rýži na malém množství olivového oleje, zalijte dvojnásobným množstvím vody a vařte pod pokličkou na mírném ohni do měkka.

Opečte zelené fazolky na pánvi na malém množství olivového oleje a přidejte sůl podle chuti.

Podávejte kuře s sezamem, rýží a opečenými zelenými fazolkami na talíři.