Banán je jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce na naší planetě. Je výživný a chutný: můžete jej jíst jako dezert nebo jako ideální snídani. Problém je, že rychle přezrává. Kdo z nás se nesetkal se situací, kdy koupil krásný trs banánů a po několika dnech ztmavly a přezrály? Mnozí nevědí, že existuje jednoduchý trik, jak tomu zabránit, a tajemství spočívá v tom, co pravděpodobně už máte doma.

Běžný domácí spotřebič může vydržet mnohem déle
Jedním z nejúčinnějších triků pro zachování čerstvosti banánů je zabalit jejich stonky do hliníkové fólie. Tato jednoduchá metoda snižuje uvolňování ethylenu, který urychluje zrání banánů.
Takto zůstanou vaše banány pevné, žluté a chutné po několik týdnů. Pokud doma nemáte hliníkovou fólii, existuje jiný způsob, jak banány uchovat déle.

Prostě je vložte do uzavřené nádoby, aniž byste je oloupali.
Aby to však fungovalo, je třeba nádobu skladovat na tmavém, chladném místě, mimo dosah přímého slunečního záření. S těmito opatřeními se již nebudete muset obávat, že budete muset banány vyhodit. Nezapomeňte však, že když ovoce začne dozrávat, můžete ho uložit do mrazáku a později ho použít do koktejlů, smoothie a domácí zmrzliny.