Přeskočit na obsah

V poslední době nechci slyšet o jiných dortících v mém domě. Tento dezert převyšuje všechny ostatní

Obyčejný dortík s čokoládovým krémem? Ne tak docela – je to ideální kombinace sladkosti s ovocnou příchutí. Je tak chutný, že se nemůžete omezit na jednu porci. Navíc se dá připravit bez pečení.

Dort bez pečení s krémem na bázi šlehačky s mléčnou nebo hořkou čokoládou – opravdová lahůdka. Zvláště pokud k němu přidáte velkou porci nutelly – domácí nebo kupované. Navíc mezi sušenkami je schovaná sladkokyselá marmeláda, která skvěle vyvažuje krémovou sladkost ostatních ingrediencí.

V poslední době nechci slyšet o jiných dortících v mém domě. Tento dezert převyšuje všechny ostatní

Jak připravit domácí nutellu?

Příprava vlastní nutelly je skvělou alternativou k hotovým výrobkům z obchodu. Domácí krém neobsahuje konzervanty ani palmový olej a jeho chuť lze přizpůsobit podle vlastních preferencí. Nejčastěji se používají lesní ořechy, kakao, mléko, cukr a rostlinný olej, přičemž domácí verze umožňuje kontrolovat množství cukru a tuku.

Nejprve je nutné ořechy opražit na suché pánvi a poté je důkladně rozemlít pomocí mixéru. Poté přidejte ostatní ingredience a míchejte, dokud nedosáhnete požadované krémové konzistence. Domácí nutella se dá uchovávat v lednici několik dní.

V poslední době nechci slyšet o jiných dortících v mém domě. Tento dezert převyšuje všechny ostatní

Recept na čokoládový dort s nutellou bez pečení

Dezert lze také připravit na světlých sušenkách.

Ingredience:

  • 2 balení kakaových sušenek,
  • 4 čajové lžičky želatiny,
  • 60 ml teplé vody,
  • 700 ml smetany 30 nebo 36 %,
  • 2 lžíce moučkového cukru,
  • 100 g hořké čokolády,
  • 200 g krému typu nutella,
  • 200 g rybízového džemu,
  • 50 g dezertní čokolády na ozdobu.

Způsob přípravy:

  1. Velkou čtvercovou nebo obdélníkovou formu vyložte papírem na pečení. Na dno položte sušenky vedle sebe.
  2. V misce připravte želatinu – zalijte ji teplou vodou (ne vroucí), důkladně promíchejte a nechte zcela vychladnout.
  3. Mezitím rozpusťte čokoládu ve vodní lázni.
  4. Poté šlehejte smetanu mixérem do husté konzistence a poté tenkým proudem přilijte vychladlou želatinu. Důkladně promíchejte.
  5. Rozdělte krém na dvě části. Jednu smíchejte s moučkovým cukrem a druhou s rozpuštěnou (a vychladlou) čokoládou a nutellou.
  6. Na piškoty naneste čokoládový krém a přikryjte druhou vrstvou piškotů.
  7. Nyní rozetřete po povrchu vrstvu rybízového džemu a znovu přikryjte piškoty.
  8. Na vrch naneste světlý krém ze šlehačky.
  9. Posypte nastrouhanou hořkou čokoládou.