Kuřecí prsa posypaná smaženými houbami, šunkou a sýrem, vše zapečené do lákavé zlatohnědé barvy. Mmm, lahodné. Je to jako dobrá pizza s našimi oblíbenými ingrediencemi. Můžeme experimentovat s různými variantami, ale tato kombinace je nejchutnější a nejlahodnější. To platí i pro maso.
Samozřejmě je možné připravit i z vepřového masa, dokonce to byl původní recept, ale dnes více dbáme na stav svého srdce a cév, proto místo tučného červeného masa volíme kuřecí prsa, která jsou bohatá na bílkoviny. Toto rozhodnutí je také velmi praktické z toho hlediska, že kuřecí prsa se připravují mnohem rychleji a s největší pravděpodobností nebudou suchá a tuhá.

Jedná se tedy o opravdu spolehlivé jídlo pro začátečníky. K jeho přípravě nejsou zapotřebí žádné speciální technické znalosti ani těžko dostupné ingredience.
Kuřecí prsa
Možná je to jednoduché jídlo, ale přesto stojí za to věnovat pozornost kvalitě ingrediencí.
Ingredience
- celá kuřecí prsa
- půl kila hub (žampiony nebo šampinyony, ale samozřejmě i jiné)
- 200 g salámu
- 200 g sýra edam, tilsiter, gouda nebo trappista
- sůl, pepř
- 3 lžíce oleje

Příprava
- Kuřecí prsa rozkrojíme tak, aby z každé poloviny vznikl jeden velký a tenký kus. Tento kus rozkrojíme na polovinu, aby vznikly dva kusy, takže celkem budeme mít čtyři kusy masa.
- Osolíme, opepříme a poté osmažíme z obou stran na pánvi na oleji. Jedna (tenčí) polovina kuřecí prsa se rozpadne, proto ji na pánvi vyrovnáme tak, aby se kousky masa spojily do jednoho kusu.
- Když maso lehce zezlátne, vyjmeme ho a odložíme stranou.
- Houby umyjte (kloboučky není třeba odstraňovat) a nakrájejte na plátky o tloušťce 2–3 mm, které poté osmažte na pánvi s kuřetem v několika dávkách. Možná bude třeba přidat trochu oleje. Cílem je osmažit, proto na pánev nedávejte příliš mnoho najednou a nemíchejte příliš často, ale nastavte vysokou teplotu! Osolte.
- Až bude vše hotové, zapněte troubu na 180 stupňů. Položte kuřecí prsa na žáruvzdorný nádobí, rovnoměrně na ně rozložte houby, šunku a strouhaný sýr a vložte do trouby na 10 minut nebo dokud sýr na povrchu nezíská krásnou barvu.
Jako přílohu můžete přidat brambory nebo rýži, ale podle mého názoru stačí jednoduchý zelený salát.