Přeskočit na obsah

Z trouby: pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou

Tato pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou se připravuje rychle a snadno a je ideální na podzim. Vyzkoušejte ji!

Miluji podzim, protože to znamená, že konečně mohu zase jíst lahodná a sytá jídla z kapusty. Pokaždé, když jdu nakupovat, koupím hlávku zelí a jím pokrmy ze zelí alespoň dvakrát týdně. Nedávno jsem připravila pečenou čínskou zelí s krémovou omáčkou. Jako přílohu jsem podávala krémové bramborové pyré. Zní to lákavě? Skvělé, pak zde najdete recept na tuto pochoutku!

Pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou

Zatímco mnoho lidí je k podzimnímu období skeptických, já se na něj vždy těším. Ráda se doma uvelebím a vařím útulná jídla, která si obzvláště vážím v chladných dnech. Například před několika dny jsem si dopřála pečenou čínskou kapustu se smetanovou omáčkou. Byla neděle, neměla jsem moc ingrediencí, ale z těch několika produktů, které mi zbyly v ledničce a spíži, jsem připravila toto jednoduché jídlo. Ale rozhodně nebylo nudné!

Z trouby: pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou
pečená čínská kapusta

Káposu jsem rozkrojila na polovinu a dochutila solí, pepřem a ras el hanout. Potom jsem ji dala do trouby. Mezitím jsem smíchala trochu smetany s zeleninovým vývarem a škrobem a dochutila tuto jednoduchou omáčku trochou strouhaného sýra, solí a pepřem. Po deseti minutách jsem kapustu vyndala z trouby, polila omáčkou a posypala trochou sýra.

Mimochodem: pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou je nejlepším příkladem toho, že plnohodnotné jídlo nemusí vždy obsahovat maso. Naopak: kdo chce, může si toto jídlo připravit ve veganské variantě. Místo smetany a másla stačí použít rostlinnou alternativu.

Pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou

Doba přípravy 15 minut

Doba vaření 30 minut

Celková doba 45 minut Min.

Porce 2

Ingredience

  • 1 čínská kapusta
  • Sůl a pepř
  • Ras el hanout
  • Olej na formu
  • 200 ml smetany
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 čajová lžička škrobu
  • 1-2 stroužky česneku
  • 200 g strouhaného sýra
Z trouby: pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou
pečená čínská kapusta

Příprava

  • Čínské zelí rozkrojte na poloviny nebo na čtvrtiny a umyjte. Nechte dobře okapat.
  • Kousky zelí vložte do vymazané formy na pečení a dochuťte solí, pepřem a ras el hanout. Formu vložte na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C (horní/spodní ohřev).
  • Mezitím smíchejte smetanu s vývarem a škrobem.
  • Očistěte česnek a vymačkejte ho do směsi. Přidejte 50 g sýra a dochuťte omáčku solí a pepřem.
  • Vyjměte formu z trouby, přelijte omáčkou a posypte zelí zbývajícím sýrem. Pečte dalších 20 minut.