Tato pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou se připravuje rychle a snadno a je ideální na podzim. Vyzkoušejte ji!
Miluji podzim, protože to znamená, že konečně mohu zase jíst lahodná a sytá jídla z kapusty. Pokaždé, když jdu nakupovat, koupím hlávku zelí a jím pokrmy ze zelí alespoň dvakrát týdně. Nedávno jsem připravila pečenou čínskou zelí s krémovou omáčkou. Jako přílohu jsem podávala krémové bramborové pyré. Zní to lákavě? Skvělé, pak zde najdete recept na tuto pochoutku!
Pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou
Zatímco mnoho lidí je k podzimnímu období skeptických, já se na něj vždy těším. Ráda se doma uvelebím a vařím útulná jídla, která si obzvláště vážím v chladných dnech. Například před několika dny jsem si dopřála pečenou čínskou kapustu se smetanovou omáčkou. Byla neděle, neměla jsem moc ingrediencí, ale z těch několika produktů, které mi zbyly v ledničce a spíži, jsem připravila toto jednoduché jídlo. Ale rozhodně nebylo nudné!

Káposu jsem rozkrojila na polovinu a dochutila solí, pepřem a ras el hanout. Potom jsem ji dala do trouby. Mezitím jsem smíchala trochu smetany s zeleninovým vývarem a škrobem a dochutila tuto jednoduchou omáčku trochou strouhaného sýra, solí a pepřem. Po deseti minutách jsem kapustu vyndala z trouby, polila omáčkou a posypala trochou sýra.
Mimochodem: pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou je nejlepším příkladem toho, že plnohodnotné jídlo nemusí vždy obsahovat maso. Naopak: kdo chce, může si toto jídlo připravit ve veganské variantě. Místo smetany a másla stačí použít rostlinnou alternativu.
Pečená čínská kapusta s krémovou omáčkou
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut
Celková doba 45 minut Min.
Porce 2
Ingredience
- 1 čínská kapusta
- Sůl a pepř
- Ras el hanout
- Olej na formu
- 200 ml smetany
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 čajová lžička škrobu
- 1-2 stroužky česneku
- 200 g strouhaného sýra

Příprava
- Čínské zelí rozkrojte na poloviny nebo na čtvrtiny a umyjte. Nechte dobře okapat.
- Kousky zelí vložte do vymazané formy na pečení a dochuťte solí, pepřem a ras el hanout. Formu vložte na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C (horní/spodní ohřev).
- Mezitím smíchejte smetanu s vývarem a škrobem.
- Očistěte česnek a vymačkejte ho do směsi. Přidejte 50 g sýra a dochuťte omáčku solí a pepřem.
- Vyjměte formu z trouby, přelijte omáčkou a posypte zelí zbývajícím sýrem. Pečte dalších 20 minut.