Přeskočit na obsah

Toasty k večeři

Toasty k večeři se salátem, žampiony a vejci vařenými v sáčku jsou chutným a netradičním nápadem na vydatnou večeři. Jídlo je velmi krémové, voňavé a příjemně se rozplývá v ústech. Vyzkoušejte tento recept a taková večeře se stane častým hostem ve vaší domácnosti.

Toasty k večeři

Ingredience

  • 200 g žampionů
  • 4 vejce
  • 1 lžíce octa

Toasty:

  • 4 plátky chleba
  • 50 ml mléka
  • 2 lžičky strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky černého pepře

Dále:

  • 4 listy salátu
  • máslo na smažení
  • černý pepř na posypání

Toasty k večeři

Postup

1 V hrnci přiveďte k varu vodu s octem. Snižte teplotu na střední stupeň – neměly by se tvořit velké bubliny. Vodu promíchejte lžící, aby vznikl vír. Opatrně rozbijte vejce do misky a poté je přeneste do vody. Vařte vejce 3 minuty, poté je vyjměte slévačkou a odložte stranou. Opakujte s ostatními vejci.

2 Připravte toast. V misce smíchejte mléko, hořčici, parmazán, sůl a pepř. Lžící seškrábněte zbytky bílku z misky. Vše promíchejte, dokud nezískáte homogenní konzistenci.

3 Rozpalte olej na pánvi.

4 Vezměte jeden toast a rychle ho namočte do vaječno-mléčné směsi. Položte je na rozžhavený olej a smažte, dokud nevznikne zlatavá křupavá kůrka. Odložte je stranou.

5 Očistěte houby a nakrájejte je na tenké plátky. Přidejte je do pánve a smažte, dokud nezměknou a neodpaří se přebytečná tekutina.

6 Na toasty položte list salátu. Hotové houby rovnoměrně rozložte na salát. Nahoru položte po jednom vejci. Posypte černým pepřem.

7 Toasty podávejte k večeři teplé. Rozřízněte vejce, vypusťte tekutý žloutek a nechte ho rozteč se po chlebu.

8 Jídlo vždy připravujte čerstvé.