Toasty k večeři se salátem, žampiony a vejci vařenými v sáčku jsou chutným a netradičním nápadem na vydatnou večeři. Jídlo je velmi krémové, voňavé a příjemně se rozplývá v ústech. Vyzkoušejte tento recept a taková večeře se stane častým hostem ve vaší domácnosti.
Ingredience
- 200 g žampionů
- 4 vejce
- 1 lžíce octa
Toasty:
- 4 plátky chleba
- 50 ml mléka
- 2 lžičky strouhaného parmazánu
- ½ lžičky dijonské hořčice
- 1/8 lžičky soli
- 1/8 lžičky černého pepře
Dále:
- 4 listy salátu
- máslo na smažení
- černý pepř na posypání
Postup
1 V hrnci přiveďte k varu vodu s octem. Snižte teplotu na střední stupeň – neměly by se tvořit velké bubliny. Vodu promíchejte lžící, aby vznikl vír. Opatrně rozbijte vejce do misky a poté je přeneste do vody. Vařte vejce 3 minuty, poté je vyjměte slévačkou a odložte stranou. Opakujte s ostatními vejci.
2 Připravte toast. V misce smíchejte mléko, hořčici, parmazán, sůl a pepř. Lžící seškrábněte zbytky bílku z misky. Vše promíchejte, dokud nezískáte homogenní konzistenci.
3 Rozpalte olej na pánvi.
4 Vezměte jeden toast a rychle ho namočte do vaječno-mléčné směsi. Položte je na rozžhavený olej a smažte, dokud nevznikne zlatavá křupavá kůrka. Odložte je stranou.
5 Očistěte houby a nakrájejte je na tenké plátky. Přidejte je do pánve a smažte, dokud nezměknou a neodpaří se přebytečná tekutina.
6 Na toasty položte list salátu. Hotové houby rovnoměrně rozložte na salát. Nahoru položte po jednom vejci. Posypte černým pepřem.
7 Toasty podávejte k večeři teplé. Rozřízněte vejce, vypusťte tekutý žloutek a nechte ho rozteč se po chlebu.
8 Jídlo vždy připravujte čerstvé.