Přeskočit na obsah

Placky z cukety bez mouky

Placky z cukety bez mouky jsou rychlé, zdravé a syté jídlo, které se skvěle hodí k obědu, večeři nebo jako svačina. Přidání ovesných vloček je činí nejen křupavými, ale také výživnějšími.

Placky z cukety bez mouky

Ingredience

  • 1 střední cuketa
  • 1 malá cibule
  • 1 sklenice ovesných vloček (objem 250 ml)
  • 2 vejce
  • ½ čajové lžičky majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Placky z cukety bez mouky

Postup

1 Cuketu umyjte, nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte do mísy. Osolte a nechte 10-15 minut odležet, aby pustila šťávu. Poté přebytečnou vodu vymačkejte na sítku.

2 K vymačkané cuketě přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, ovesné vločky a vejce. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou.

3 Ingredience důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní hmota.

4 Rozpalte olej na pánvi. Lžící nakládejte porce hmoty a tvořte malé placky. Smažte na středním ohni do zlatova z obou stran a opatrně obracejte.

5 Smažené placky přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se zbavily přebytečného tuku.