Přeskočit na obsah

Mražená pizza bude mnohem chutnější, pokud ji připravíte tímto způsobem!

Někteří se jí vyhýbají, jiní ji jedí několikrát týdně. Mražená pizza není nic strašného, pokud znáte tajemství, jak z ní připravit opravdu chutné jídlo!

Mražená pizza je pro mnohé z nás spásou, když nás přepadne hlad, nemáme chuť vařit nebo máme prostě prázdnou ledničku. Stačí ji rychle vložit do trouby, počkat několik minut a křupavá večeře je hotová. Ale víte, že existuje jednoduchý trik, díky kterému může být slavná mražená pizza ještě chutnější?

Mražená pizza bude mnohem chutnější, pokud ji připravíte tímto způsobem!
Mražená pizza

Mražená pizza – náš věrný přítel v nouzi

Po dlouhém pracovním dni nebo po návratu z večírku je mražená pizza vždy po ruce. Není třeba ji speciálně kupovat, není třeba míchat těsto a nechat ho kynout, stačí ji vložit do trouby a počkat, až bude hotová. Není náhodou, že je to jedno z nejoblíbenějších rychlých řešení, když nás přepadne hlad.

Tajemství, které zná jen málokdo

Na internetu se šíří metoda: pizzu nepečte zmrazenou, ale nejprve ji úplně rozmrazte! Na první pohled to může vypadat divně, protože na obalech je téměř vždy uvedeno, že se má vložit do trouby přímo z mrazáku.

Rozdíl je však obrovský: okraje těsta budou mnohem křupavější, ingredience se upečou rovnoměrněji a chuť bude svěžejší. Je to, jako bychom nejedli mraženou pizzu z obchodu, ale pizzu přinesenou z pizzerie.

Mražená pizza bude mnohem chutnější, pokud ji připravíte tímto způsobem!
pizza

Na co je třeba dávat pozor?

Rozmrazování pizzy nevyžaduje nic zvláštního, stačí ji nechat při pokojové teplotě, než ji vložíte do trouby. Je však důležité nenechávat ji příliš dlouho bez chlazení, protože mléčné ingredience (například sýr nebo salám) se mohou snadno zkazit. Pokud ji chcete upéct později, vložte ji zpět do mrazáku a vyjměte z mrazáku nejpozději 1 hodinu před pečením, aby rozmrzla.

Proč to výrobci tají?

Pro jistotu výrobci vždy uvádějí nejjednodušší a zaručeně fungující způsob: pečte zmrazené, a pak určitě nebudete mít žádné stížnosti na výsledek. Pokud je však nejprve rozmrazíte, musíte trochu zkrátit dobu pečení, aby se nepřipálily – proto je během pečení lepší je kontrolovat.