Vyzkoušejte něco nového! Tyto palačinky s kapustou a kari potěší křupavou zeleninou a jemnými kořeními. Podávají se s mátovým jogurtem – prostě sen!
No? Zase hledáte rychlou a zdravou večeři s něčím zvláštním? Pak vyzkoušejte tyto palačinky se zelím a kari! Kombinují jemnou sladkost zelí s pikantní vůní kari a pečou se jako chutné palačinky. Podávejte je s osvěžujícím mátovým jogurtem a za 30 minut budete mít na stole křupavou pochoutku. Ideální pro všechny, kteří si po práci chtějí vychutnat něco chutného a výživného!
Křupavé a pikantní palačinky s kapustou a kari
Kromě své jemně sladké chuti je kapusta také velmi zdravá. Je bohatá na vitamín C, vlákninu a antioxidanty, proto posiluje imunitu a dlouho zasytí. Kromě toho se hlávkový zelí snadno krájí na tenké plátky a rychle se připravuje. Je ideální pro jednoduchou večeři po dlouhém dni.
Kombinace kari a křupavé zeleniny dělá tyto palačinky obzvláště aromatické. Kari dodává těstu zvláštní chuť a díky svým kořeněným ingrediencím zahřívá zevnitř. Kromě pikantního zelí získávají palačinky díky mrkvi a zelené cibuli rozmanitou texturu a krásnou barevnou kombinaci, což jídlo činí ještě chutnějším.

Příprava palačinek je naprosto jednoduchá: zelenina se smíchá s moukou, kořením a vodou, aby vzniklo těsto, které se poté smaží na pánvi. Výsledkem jsou křupavé, zlatohnědé palačinky, které jsou zvenku krásně křupavé a uvnitř překvapivě šťavnaté. Jídlo je obzvláště lahodné díky mátovému jogurtu, který se k němu podává. Kyselost jogurtu se ideálně hodí k pikantním palačinkám a dodává celému jídlu příjemnou lehkost.
Naše palačinky s kapustou a kari jsou ideální volbou pro rychlou a jednoduchou večeři, která je zároveň zdravá a plná chuti. Díky jednoduché přípravě a kombinaci křupavých palačinek a osvěžujícího jogurtu se toto jídlo určitě stane jedním z vašich nových oblíbených receptů. Ideální, když potřebujete něco chutného a bez stresu!
Palačinky s kari a zelím
Doba přípravy 30 minut
Celková doba 30 minut
Porce 2
Ingredience
- 400 g zelí
- 100 g mrkve
- 2 zelené cibule
- 150 g pšeničné mouky
- 20 g bramborového škrobu
- 5 g kypřicího prášku
- 2 čajové lžičky kari
- 2 čajové lžičky soli
- 150 ml vody
- 1 polévková lžíce světlého octa
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 180 g jogurtu
- 20 g máty
- 10 g koriandru
- 1 stroužek česneku

Příprava
- Káposu nakrájejte na tenké plátky a mrkev nastrouhejte na struhadle.
- Bílou část zelené cibule nakrájejte na kroužky a zelenou část na dlouhé proužky.
- Nastrouhanou zeleninu vložte do velké mísy. Přidejte mouku, škrob, prášek do pečiva, kari, 1 čajovou lžičku soli, vodu a ocet a vše důkladně promíchejte. Ze zeleniny by mělo vytéct dostatek tekutiny, aby vzniklo homogenní těsto. V případě potřeby přidejte trochu vody.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Lžící naneste těsto na pánev a rovnoměrně ho rozetřete.
- Nejprve palačinky smažte 8 minut pod pokličkou na středním nebo silném ohni. Poté je přeneste na talíř, do pánve přidejte zbývající olej a smažte je z druhé strany 3–4 minuty bez pokličky.
- Zatímco se palačinky smaží, můžete připravit omáčku. K tomu smíchejte v mixéru jogurt s mátou, koriandrem a stroužkem česneku a přidejte sůl podle chuti.
- Podávejte palačinky s kari a špenátem spolu s mátovým jogurtem.