Pokud máte rádi takzvané jednokastrové obědy, určitě vám bude chutnat rychlá a velmi chutná zapečená těstoviny se zeleninou.
Ingredience
- 200 g těstovin, například fuji
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 cibule (bílá nebo červená)
- 2-3 stroužky česneku
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička bazalky
- ½ čajové lžičky kmínu
- ½ čajové lžičky sladké papriky
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- špetka chilli
- sůl, pepř (podle chuti)
- hrstka piniových oříšků (na ozdobu)
- parmazán (na ozdobu)
- olivový olej (na smažení)
Postup přípravy
1 Těstoviny uvařte al dente v osolené vodě. Vodu slijte.
2 Nakrájejte cukety na půlkruhy. Osolte a nechte 15 minut odležet. Po uplynutí této doby slijte vylučovanou šťávu.
3 Odstraňte z papriky semennou komůrku a nakrájejte dužinu na kostky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkroužky. Oloupaný česnek nakrájejte na jemno.
4 Osmažte cibuli na 2-3 lžících olivového oleje. Do pánve přidejte česnek a po minutě cukety a papriku. Osmažte zeleninu do měkka.
5 Do pánve přidejte rajčata. Promíchejte. Dušte několik minut (rajčata by měla trochu změknout, ale omáčka by neměla úplně vypařit). Omáčku dochuťte bylinkami, kmínem, oběma druhy pepře a chilli, solí a pepřem.
6 Do omáčky přidejte těstoviny. Přendejte do žáruvzdorné nádoby. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 20 minut. V polovině pečení posypte jemně nastrouhaným parmazánem.
7 Zatímco se zapékaná směs peče v troubě, opražte piniové oříšky na suché pánvi. Před podáváním jimi posypte zapékanou směs.