Přeskočit na obsah

Připravte si rýžové tyčinky pouze ze dvou ingrediencí

Máte chuť na sladkou svačinku? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept na rýžové tyčinky pouze ze dvou ingrediencí.

Z hlavních ingrediencí, nadýchané rýže a čokolády, si tyčinky můžete připravit i doma. Řečeno – hotovo. Takto si připravíte rýžové tyčinky ve své vlastní kuchyni.

Takto snadno si připravíte rýžové tyčinky doma

Než ochutnáte své první domácí rýžové tyčinky, kupte si hotový rýžový poleno a čokoládu. Pro tento recept jsem použila hořkou čokoládu. Tyčinky jsou ale chutné i s mléčnou nebo bílou čokoládou. Čokoládu nahrubo nasekejte a pomalu ji roztavte ve vodní lázni, dokud nebude zcela tekutá.

Poté nasypte nafoukaný rýžový polštářek do velké mísy a zalijte ho čokoládou. Dobře promíchejte, aby byl rýžový polštářek zcela pokrytý čokoládou. Nejlepší je to udělat pomocí stěrky na těsto.

Připravte si rýžové tyčinky pouze ze dvou ingrediencí
rýžové tyčinky

Aby byly kousky rovnoměrné, nalijte směs nafoukaného rýže a čokolády do obdélníkové formy (20 x 20 cm) nebo do pekáče stejné velikosti. Formu předem vyložte papírem na pečení. Směs uhlaďte a lehce přitlačte. Poté vložte budoucí kousky do lednice, aby ztuhly. Vaše chuť na sladké si bude muset počkat ještě hodinu. Právě tolik času je potřeba, aby zmrzlé kousky ztuhly.

Až ztuhnou, vyjměte je z formy, opatrně odstraňte papír na pečení a nakrájejte na kousky stejné velikosti. Nyní můžete ochutnat.

Krása rýžových kousků spočívá v tom, že se nejen snadno připravují, ale také obsahují mnohem méně cukru než kupované varianty.

Vzdušné rýžové tyčinky

Doba přípravy 15 minut min.

Doba chlazení 1 hodina

Celková doba 1 hodina 15 minut

Porce 12

Kuchyňské potřeby

  • 1 obdélníková forma na pečení, přibližně 20 x 20 cm.

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g nadýchaného rýže
Připravte si rýžové tyčinky pouze ze dvou ingrediencí
rýžové tyčinky

Příprava

  • Obdélníkovou formu na pečení (nebo formu na zapékání) vyložte papírem na pečení.
  • Čokoládu nahrubo nasekejte a za občasného míchání ji rozpusťte ve vodní lázni, dokud nebude tekutá.
  • Pufovaný rýžový polštářek vložte do velké mísy a zalijte rozpuštěnou čokoládovou polevou. Pečlivě promíchejte špachtlí, dokud nebude pufovaný rýžový polštářek zcela pokrytý čokoládou.
  • Směs nafoukaného rýže a čokolády rovnoměrně rozložte do připravené formy. Směs pevně přitlačte špachtlí, aby se kousky později nerozsypávaly.
  • Formu vložte do lednice na minimálně hodinu, aby hmota ztuhla.
  • Opatrně vyjměte směs z formy, odstraňte papír na pečení a ostrým nožem nakrájejte na stejné kousky.