Salát z kulaté kapusty a mrkve má krémovou chuť, je křupavý a osvěžující. Přidáním smažené cibule bude ještě chutnější!
Ať už jde o barbecue, šťavnatý burger nebo jakékoli nugety: coleslaw je prostě nutností. Krémový salát z kapusty je vždy chutný a hodí se jako křupavá příloha k nejrůznějším pokrmům. Ale toto klasické jídlo si zaslouží sezónní obnovu, proto dnes máme koleslaw z pikantního zelí a mrkve. Ideální kombinace křupavosti, šťavnatosti a svěžesti!
Tak univerzální je koleslaw ze zelí a mrkve s praženou cibulí
Kapusta zaujímá první místo v mém seznamu oblíbených druhů kapusty, možná dokonce na prvním místě. Miluji její jemnou, sladkou a jaksi mastnou chuť a každý rok netrpělivě čekám na konec léta nebo začátek podzimu, kdy kapusta konečně opět získá křupavost a je obzvláště aromatická. Je čas ji připravit na nejrůznější způsoby.
Dušená, smažená a pečená špičatá kapusta je obzvláště dobrá, ale lze ji také s chutí jíst syrovou. Tato odrůda se snáze tráví a méně způsobuje nadýmání než jiné odrůdy kapusty. Je ideální například pro přípravu salátu z špičaté kapusty a mrkve s restovanou cibulí.

Příprava salátu z kapusty a mrkve je jednoduchá a rychlá. Díky přidání restované cibule je salát obzvláště chutný, proto začněte nakrájením cibule na kroužky – které si samozřejmě připravíte sami! Aby byly opravdu křupavé, bude to chvíli trvat. Proto je smažte na mírném ohni a mezitím nakrájejte zelí a mrkev na tenké plátky. Nejlepší je to udělat pomocí mandolíny, ale v krajním případě poslouží i ostrý nůž nebo struhadlo.
Zeleninu smíchejte s majonézou, jogurtem, olejem a octem a přidejte špetku cukru. Nechte vše chvíli odstát a poté posypte domácí smaženou cibulkou. Hotovo! Tento salát z kapusty a mrkve se smaženou cibulkou se rychle stane vaší novou oblíbenou přílohou.Týdenní menu Leckerschmecker – náš informační bulletinKaždý pátek vám nabízíme chutné nápady na příští týden.Přihlášením k odběru informačního bulletinu souhlasím s reklamní smlouvou. Odhlásit se můžete kdykoli pomocí odkazu v informačním bulletinu.
Salát z kapusty a mrkve s praženou cibulí
Doba přípravy 30 minut
Celková doba 30 minut
Porce 6
Ingredience
- 2 velké cibule
- 6 lžic mouky
- 1 lžička soli
- Rostlinný olej na smažení
- 1 hlávka kapusty, asi 500 g
- 2 mrkve, asi 300 g
- 150 g jogurtu
- 100 g majonézy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa
- pepř podle chuti

Příprava
- Na smaženou cibuli nakrájejte cibuli na tenké kroužky. Obalte je v mouce a soli, aby byly pokryty ze všech stran.
- V pánvi nebo hrnci zahřejte dostatečné množství rostlinného oleje a smažte cibulové kroužky po částech do zlatova a do křupava. Nechte je okapat na kuchyňském papíru.
- Mezitím nakrájejte hlávku zelí a mrkev na tenké proužky.
- Smíchejte zelí a mrkev ve velké míse.
- Smíchejte jogurt, majonézu, olej a ocet do hladka, přidejte sůl a pepř podle chuti a smíchejte zálivku se zeleninou. Nechte coleslaw chvíli odležet.
- Před podáváním salát hojně posypte křupavou smaženou cibulkou.