Salát s křupavým kuřecím masem je jedním z těch pokrmů, které jsou nejen zdravé a výživné, ale také velmi chutné. Najdete v něm šťavnaté maso v křupavém obalu, čerstvou zeleninu a výraznou omáčku. Je to ideální jídlo pro lehký oběd, večeři i večeři. Takový oběd vás nasytí a zároveň se budete cítit lehce.
Obsah:
- Recept na salát s křupavým kuřecím filé
- Jak připravit salát s křupavým kuřecím filé?
Chcete si dát vydatné jídlo, ale nechcete klasický oběd? Připravte si křupavé, šťavnaté kuřecí kotlety a přidejte je do salátu! Pokud do salátu přidáte také vejce nebo avokádo, které jsou bohaté na cenné živiny, budete mít zdravé jídlo. Salát s křupavým kuřecím filé je nejlepší podávat ihned. Můžete si ho ale také vzít s sebou do práce. V takovém případě přidejte salát na poslední chvíli a smíchejte ingredience s dresinkem.
Recept na salát s křupavým kuřecím masem
K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:
- 1 kuřecí prsa (200-300 g),
- 3 vejce,
- 1 avokádo,
- 1 rajče,
- 1 červenou cibuli,
- 100 g salátové směsi,
- 4 lžíce olivového oleje,
- 1½ lžíce citronové šťávy,
- ½ lžičky medu,
- ½ lžíce hořčice,
- ½ lžičky koření na kuře,
- sůl, pepř (podle chuti),
- mouka, strouhanka (na obalování),
- rostlinný olej (na smažení).
Hotový salát můžete podávat s bagetou.
Jak připravit salát s křupavým kuřecím filé?
Kuřecí filé omyjte a očistěte. Rozřízněte ho na polovinu a opatrně naklepejte kladívkem přes potravinovou fólii. Posypte kořením na kuře. Obalte v mouce, jednom z vajec (rozbitém) a strouhance. Smažte na oleji do zlatova (asi 2 minuty z každé strany). Položte na papírový ubrousek, aby se vsákla přebytečná mastnota. Až maso vychladne, nakrájejte ho na proužky.
Zbylá 2 vejce uvařte natvrdo (8 minut od okamžiku, kdy voda začne vřít). Po uvaření je ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na osmičky.
Oloupejte avokádo a cibuli. Odstraňte stopku z rajčete. Nakrájejte avokádo a rajče na půlkruhy. Cibuli nakrájejte na půlkroužky.
Salát dejte do mísy. Přidejte všechny ostatní ingredience a opatrně promíchejte.
V samostatné nádobě smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, med a hořčici. Důkladně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Salát přelijte omáčkou. Podávejte ihned.