Přeskočit na obsah

Nastrouhám kořen a přidám dvě ingredience. Tento křupavý salát k obědu ohromí svou šťavnatostí.

Tato zelenina není příliš oblíbená, pokud jde o saláty. Ale jak se ukazuje, je pro tuto roli ideální. Stačí ji nastrouhat a smíchat se správně vybranými přísadami. Výsledkem je šťavnatý, křupavý salát s jedinečnou chutí.

Všichni znají salát z mrkve nebo zelí, ale ne každý ochutnal salát z celeru. A ten si opravdu zaslouží pozornost. Nejen proto, že tato zelenina má výraznou chuť, ale také potěší svou křupavostí. Jednoduché přísady také dělají salát šťavnatým a doslova se rozplývá v ústech.

Nastrouhám kořen a přidám dvě ingredience. Tento křupavý salát k obědu ohromí svou šťavnatostí.

Jak připravit celer na salát?

Pro tento křupavý salát používám pevný a zdravý celer. Po umytí a očištění ho nastrouhám a ihned pokapu citronovou šťávou, aby nezhnědl. Pokud jde o stupeň nastrouhání, je nejlepší zvolit jemný nebo střední struhadlo. V prvním případě bude salát šťavnatější a bude se snáze jíst. Ve druhém případě budou kousky zeleniny příjemně křupavé.

Jak připravit šťavnatý salát z celeru?

Kořenový celer sám o sobě není nijak zvlášť šťavnatý. Proto je dobré použít přísady, které salát dobře zvlhčí. Nastrouhanou zeleninu můžete pokropit převařenou vodou smíchanou s cukrem a citronovou šťávou. Já však volím zdravější a jemnější variantu. Konkrétně míchám celer s přírodním jogurtem. Nejlepší je hustý, ale tekutý. Stačí 2-3 lžíce, aby byl salát chutný. Také stojí za to přidat vlašské ořechy, které se s celerem velmi dobře kombinují.

Recept: Šťavnatý salát z celeru

Salát z celeru s přídavkem jogurtu a vlašských ořechů

Ingredience

  • 1 střední celer
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 2-3 lžíce přírodního jogurtu
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • sůl, pepř, cukr

Nastrouhám kořen a přidám dvě ingredience. Tento křupavý salát k obědu ohromí svou šťavnatostí.

Způsob přípravy

  1. Příprava ingrediencí. Celer očistěte, umyjte a nastrouhejte na struhadle se středními oky. Pokropit citronovou šťávou, aby nezhnědl. Ořechy lehce opražit na suché pánvi, nasekat
  2. Dokončení přípravy salátu. Smíchejte nastrouhaný celer s přírodním jogurtem. Dochutit solí, pepřem a cukrem. Posypat nasekanými ořechy.

Tip: Do celerového salátu můžete přidat také sušené brusinky, rozinky nebo jablko nastrouhané na hrubém struhadle.

K jakým pokrmům se celerový salát hodí?

Celerový salát má poměrně jemnou chuť, ale je krémový a šťavnatý. Proto se dobře hodí k jemným pokrmům, jako jsou karbanátky, kotlety nebo dušené maso. Můžete jej také podávat k vepřovým kotletám nebo de volay, stejně jako k pečenému kuřeti nebo krůtě. Pokud jde o přílohy, dobře se hodí k bramborám a také k obilovinám.