Vyzkoušejte tuto speciální domácí omáčku s medem a hořčicí s čerstvou zeleninou, pečenými bramborami nebo salátem, nebudete zklamáni.
Existují chutě, které si vás získají na první ochutnání, jako tato omáčka, kterou můžete podávat k pečenému masu, pečeným bramborám nebo smíchat se salátem. Tuto lahodnou, mírně pikantní a sladkou omáčku můžete připravit z domácího majonézy, ale pokud chcete ušetřit čas, kupte ji v obchodě.
Tip
- Pokud chcete dosáhnout jemnější a krémovější omáčky, přidejte majonézu.
- Pokud chcete zvýraznit sladkou chuť, přidejte více medu.
- Pro pikantnější chuť můžete do omáčky přidat kajenský pepř nebo chilli vločky.

Domácí medovo-hořčičná omáčka
Ingredience – na jednu porci
- 6 lžic majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce sladké hořčice
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce jablečného octa
- sůl a pepř podle chuti
- půl lžičky česnekového prášku
- půl lžičky uzeného pepře
- Doba přípravy: 5 minut

Příprava
Odměřte všechny ingredience do misky, promíchejte do hladka a ochutnejte. Pokud vám něco chybí, přidejte do omáčky podle chuti.
Hotovou omáčku zakryjte víčkem a vložte do lednice.