Přeskočit na obsah

Medovo-hořčičná omáčka za 5 minut: ideální k masu a salátům

Vyzkoušejte tuto speciální domácí omáčku s medem a hořčicí s čerstvou zeleninou, pečenými bramborami nebo salátem, nebudete zklamáni.

Existují chutě, které si vás získají na první ochutnání, jako tato omáčka, kterou můžete podávat k pečenému masu, pečeným bramborám nebo smíchat se salátem. Tuto lahodnou, mírně pikantní a sladkou omáčku můžete připravit z domácího majonézy, ale pokud chcete ušetřit čas, kupte ji v obchodě.

Tip

  • Pokud chcete dosáhnout jemnější a krémovější omáčky, přidejte majonézu.
  • Pokud chcete zvýraznit sladkou chuť, přidejte více medu.
  • Pro pikantnější chuť můžete do omáčky přidat kajenský pepř nebo chilli vločky.
Medovo-hořčičná omáčka za 5 minut: ideální k masu a salátům
Medovo-hořčičná omáčka

Domácí medovo-hořčičná omáčka

Ingredience – na jednu porci

  • 6 lžic majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce sladké hořčice
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl a pepř podle chuti
  • půl lžičky česnekového prášku
  • půl lžičky uzeného pepře
  • Doba přípravy: 5 minut
Medovo-hořčičná omáčka za 5 minut: ideální k masu a salátům
Medovo-hořčičná omáčka

Příprava

Odměřte všechny ingredience do misky, promíchejte do hladka a ochutnejte. Pokud vám něco chybí, přidejte do omáčky podle chuti.

Hotovou omáčku zakryjte víčkem a vložte do lednice.