Hotovo za 15 minut
Obtížnost snadné
Na porci Energie: 427 kcal, sacharidy: 30 g, bílkoviny: 21 g, tuky: 27 g
Zvláštnosti receptu
- ryba
- ředkev
- salát
- chléb
- cibule

Ingredience
Na 2 porce
0,5 svazku ředkvičky
2 čajové lžičky bílého vinného octa
2 polévkové lžíce řepkového oleje
0,5 čajové lžičky sladké hořčice
0,25 svazku česneku
4 listy římského salátu
2 plátky celozrnného chleba
1 čajová lžička másla
4 smažené sledě (konzervované, 200 g po odkapání)

Příprava
- Ředkvičky umyjte, očistěte a odložte stranou několik malých jemných lístků. Ředkvičky nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. V misce smíchejte ocet, olej a sladkou hořčici. Přidejte ředkvičky.
- Nakrájejte šalotku na tenké kroužky a přidejte k ředkvičkám. Salát umyjte a osušte.
- Chléb namažte máslem a položte na něj salát. Smažené sledě sceďte na cedníku a položte na salát. Podávejte s ředkvičkovým salátem a listy ředkvičky.