Přeskočit na obsah

Bratský sendvič

Hotovo za 15 minut

Obtížnost snadné

Na porci Energie: 427 kcal, sacharidy: 30 g, bílkoviny: 21 g, tuky: 27 g

Zvláštnosti receptu

  • ryba
  • ředkev
  • salát
  • chléb
  • cibule
Bratský sendvič
Bratský sendvič

Ingredience

Na 2 porce

0,5 svazku ředkvičky

2 čajové lžičky bílého vinného octa

2 polévkové lžíce řepkového oleje

0,5 čajové lžičky sladké hořčice

0,25 svazku česneku

4 listy římského salátu

2 plátky celozrnného chleba

1 čajová lžička másla

4 smažené sledě (konzervované, 200 g po odkapání)

Bratský sendvič
Bratský sendvič

Příprava

  1. Ředkvičky umyjte, očistěte a odložte stranou několik malých jemných lístků. Ředkvičky nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké plátky. V misce smíchejte ocet, olej a sladkou hořčici. Přidejte ředkvičky.
  2. Nakrájejte šalotku na tenké kroužky a přidejte k ředkvičkám. Salát umyjte a osušte.
  3. Chléb namažte máslem a položte na něj salát. Smažené sledě sceďte na cedníku a položte na salát. Podávejte s ředkvičkovým salátem a listy ředkvičky.