Bavorský salát s klobásou je klasika, která nesmí chybět na stole. Objevte recept hned teď.
Bavorský salát s klobásou nesmí chybět v vydatném snacku. Tradičně se salát připravuje z nakrájené lyoné klobásy, ementálského sýra, nakládaných okurek a cibule. K tomu se přidává pikantní zálivka z octa, oleje, koření a okurkové šťávy. Tuto klasiku prostě musíte ochutnat, i když nežijete v Bavorsku.
Snadná příprava: bavorský salát s klobásou
Klobása, sýr a několik nakládaných okurek jsou prostě nezbytnou součástí dobrého občerstvení. Není divu, že právě tyto ingredience najdete v bavorském salátu z uzenin. Jeho příprava je velmi jednoduchá, takže není důvod, proč by salát neměl být součástí vašeho bufetu.
Základem bavorského salátu s klobásou je lyoner. Jedná se o speciální druh vařené klobásy. Nejlepší je koupit ji nakrájenou na plátky, aby se snáze krájela na proužky. K ní se přidává sýr Emmental, který se také nakrájí na tenké proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte na tenké kroužky. Potřebujete také nakládané okurky, které se nakrájí na plátky.
Kromě správných ingrediencí pro salát je samozřejmě důležitá i zálivka. Smíchejte bílý vinný ocet, slunečnicový olej, hořčici, špetku cukru, sůl, pepř a trochu okurkové vody. Smíchejte všechny ingredience pro salát v misce, zalijte zálivkou a dobře promíchejte. Než si salát vychutnáte, nechte ho alespoň deset minut odležet. Až se zálivka vsákne do salámu a sýra, salát bude ještě chutnější.

Bavorský salát se salámem
Doba přípravy: 20 minut
Doba odležení: 10 minut
Celková doba: 30 minut
Porce: 4
Ingredience
Na salát:
- 400 g lyoné klobásy, nakrájené na plátky
- 200 g ementálu, nakrájeného na plátky
- 2 střední cibule
- 4 nakládané okurky
- čerstvá petrželka na ozdobu
Na zálivku:
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce okurkové vody
- sůl a pepř
- 1 špetka cukru

Příprava
- Nakrájejte salám a sýr na tenké proužky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké kroužky.
- Nakrájejte také okurky na tenké plátky. Umyjte a nakrájejte petržel.
- V misce smíchejte na zálivku bílý vinný ocet, olej, hořčici a 2 lžíce okurkové vody. Přidejte sůl, pepř a špetku cukru podle chuti.
- Před podáváním nechte salát asi 10 minut odstát a poté ho posypte nakrájenou petrželkou.