Přeskočit na obsah

Zelené fazole: „Sezónní recept, který se snadno připravuje a který se hodí do každé domácnosti“

V sezóně fazolí si připravte tento velmi jednoduchý a zdravý recept.

Pokud jsou fazolky velmi velké, je třeba z nich odstranit všechny vlákna, která se mohou nacházet po celé délce lusku. K přípravě není nic lepšího než použít škrabku na zeleninu.

Zelené fazole: „Sezónní recept, který se snadno připravuje a který se hodí do každé domácnosti“
Zelené fazole

Ingredience pro 4 osoby

  • 600 g zelených fazolek
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 3 hruškovité rajčata
  • 1 malá větvička celeru
  • 1 silný plátek šunky serrano (80 g)
  • Olivový olej z prvního lisování
  • Sůl
  • 12-15 lístků bazalky
  • Petržel

Příprava

Zahřejte zapékací misku s 3 lžícemi oleje. Očistěte zelenou cibuli a 1 stroužek česneku, nakrájejte na jemno a vložte do zapékací misky. Větvičku celeru nakrájejte na kostičky a přidejte.

Zeleninu dochuťte a smažte na mírném ohni asi 10 minut.

Očistěte rajčata, nakrájejte na kostky a přidejte. Nakrájejte lístky bazalky a přidejte je k zelenině. Ingredience vařte na středním ohni 15 minut.

Zelené fazole: „Sezónní recept, který se snadno připravuje a který se hodí do každé domácnosti“
Zelené fazole

Odstraňte konce zelených fazolek a nakrájejte je na kousky. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na tenké plátky. Očistěte brambory, nakrájejte je na kostky (nasekejte) a vložte vše do zapékací misky. Dobře promíchejte, zalijte vodou, osolte a ingredience vařte 20-25 minut.

Rozpalte pánev s 2 lžícemi oleje. Oloupejte další stroužek česneku, nakrájejte na plátky a vložte do pánve. Šunku nakrájejte na kostky. Když česnek zezlátne, přidejte šunku a trochu ji osmažte.