V sezóně fazolí si připravte tento velmi jednoduchý a zdravý recept.
Pokud jsou fazolky velmi velké, je třeba z nich odstranit všechny vlákna, která se mohou nacházet po celé délce lusku. K přípravě není nic lepšího než použít škrabku na zeleninu.

Ingredience pro 4 osoby
- 600 g zelených fazolek
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 3 hruškovité rajčata
- 1 malá větvička celeru
- 1 silný plátek šunky serrano (80 g)
- Olivový olej z prvního lisování
- Sůl
- 12-15 lístků bazalky
- Petržel
Příprava
Zahřejte zapékací misku s 3 lžícemi oleje. Očistěte zelenou cibuli a 1 stroužek česneku, nakrájejte na jemno a vložte do zapékací misky. Větvičku celeru nakrájejte na kostičky a přidejte.
Zeleninu dochuťte a smažte na mírném ohni asi 10 minut.
Očistěte rajčata, nakrájejte na kostky a přidejte. Nakrájejte lístky bazalky a přidejte je k zelenině. Ingredience vařte na středním ohni 15 minut.

Odstraňte konce zelených fazolek a nakrájejte je na kousky. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na tenké plátky. Očistěte brambory, nakrájejte je na kostky (nasekejte) a vložte vše do zapékací misky. Dobře promíchejte, zalijte vodou, osolte a ingredience vařte 20-25 minut.
Rozpalte pánev s 2 lžícemi oleje. Oloupejte další stroužek česneku, nakrájejte na plátky a vložte do pánve. Šunku nakrájejte na kostky. Když česnek zezlátne, přidejte šunku a trochu ji osmažte.