Smažený cizrna je skvělý a jednoduchý způsob, jak konzumovat cizrnu, a také vynikající příloha, která doplní váš jídelníček snadno připravitelnými luštěninami. Dnes se naučíme připravovat smažený cizrna.
To, že se nazývají smaženým cizrnou, neznamená, že se smaží v oleji, ale pouze se opékají s malým množstvím cibule a koření, které jim dodávají chuť a dělají z nich vynikající přílohu, například k smažené vepřové, ke které se skvěle hodí.

Miluji recepty s luštěninami a myslím si, že bychom je měli jíst několikrát týdně, například v čočce s žebírky nebo v fazolové polévce s konzervovanými fazolemi.
Ingredience
- 1 plechovka vařené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička česnekového prášku
- 1 čajová lžička sladkého pepře
- Sůl

Jak připravit smaženou čočku
1. Začneme tím, že na pánvi s malým množstvím oleje osmažíme cibuli a stroužek česneku, dokud cibule nezměkne.
2. Přidáme lžičku sladkého pepře a smažíme asi 15 sekund, aby se nepřipálil.
3. Vařenou čočku scedíme, přidáme trochu česnekového prášku a soli a vaříme na silném ohni 3-4 minuty.