Z pouhých 6 ingrediencí a s trochou trpělivosti připravíte „Bakai“ podle originálního amerického receptu. Arašídovo-čokoládové bonbóny pro milovníky sladkostí!
Pomalu se blíží podzim a s ním i čas lahodných sladkostí, které se k tomuto ročnímu období hodí. Tyto sladkosti připomínají kaštany a jsou vyrobeny z arašídového karamelu a čokolády. Zde se dozvíte, jak je připravit doma.
Sladké kaštany z USA
Jmenují se Bakai, což znamená „kaštany“, a jsou to malé bonbóny z arašídového karamelu. Jsou namáčené v tmavé čokoládě, díky čemuž získávají lesklý povrch. Pro dokonalý vzhled kaštanu zůstává malá část karamelu odkryta.
Bakai se pravděpodobně objevily ve státě Ohio v USA v 60. a 70. letech. Javor je strom, který je vyobrazen na státním znaku, a proto vynalézaví kuchaři začali zpracovávat jedovatá semena tohoto stromu, aby je učinili jedlými. Od té doby je tato pochoutka oblíbená u dětí i dospělých a prodává se dokonce i v kavárnách.

K přípravě „Bakai“ doma budete potřebovat pouze šest ingrediencí a trochu trpělivosti. Z másla, arašídového másla, moučkového cukru, vanilky a trochy čokolády připravíte během několika minut malé kuličky, které vám udělají radost.
Bakai
Doba přípravy 25 minut
Doba chlazení 30 minut
Celková doba 55 minut
Porce 30 kusů
Ingredience
- 125 g měkkého másla
- 125 g arašídového másla
- 1 vanilkový lusk, semínka
- 1 špetka soli
- 200 g moučkového cukru
- 150 g hořké čokolády na polevu

Příprava
- Smíchejte máslo a arašídové máslo.
- Přidejte semínka z vanilkového lusku a sůl, postupně přisypte moučkový cukr, dokud hmota nebude měkká a hladká.
- Z hmoty vytvarujte malé kuličky a vložte je na 30 minut do lednice.
- Mezitím rozpusťte čokoládu.
- Do kuliček zapíchněte párátka a namočte je do čokolády tak, aby byla vidět malá část arašídového másla.