Saláty s masovou náplní jsou výživné a plnohodnotné jídlo. Snadno se zabalí do krabice a vezmou s sebou do práce, kde se skvěle hodí jako svačina v poledne. Takový je salát z čínského zelí a kuřete.
Ingredience
- ½ středního čínského zelí
- ½ červené papriky
- 2 malé nakládané okurky (asi 150 g)
- 2 čajové lžičky koření gyros-kebab
- 100 g přírodního jogurtu
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 polévková lžíce kečupu
- sůl, pepř (podle chuti)
- rostlinný olej (na smažení)
Postup
1 Opláchněte kuřecí prsa. Odstraňte blánu atd. Nakrájejte maso na malé kousky. Posypte kořením gyros kebab. Odložte stranou pro další přípravu.
2 Nakrájejte zelí. Omyjte papriku, odstraňte semínka a nakrájejte dužinu na kostičky. Nakrájejte konzervované okurky na půlkroužky. Smíchejte všechny zeleniny v misce.
3 V samostatné nádobě smíchejte přírodní jogurt, majonézu a kečup. Ochutnejte omáčku solí a pepřem.
4 Opečte kuřecí filé na malém množství oleje. Nechte vychladnout.
5 Smíchejte maso se zeleninou. Přidejte omáčku. Krátce promíchejte všechny ingredience.
6 Salát dejte na půl hodiny do lednice, aby se chutě propojily.