Přeskočit na obsah

Salát z brokolice a ředkviček

Hotovo za 5 minut pracovní doby, 15 minut celkové doby

Obtížnost snadné

Na porci

Energie: 250 kcal, sacharidy: 15 g, bílkoviny: 7 g, tuky: 16 g

Charakteristika receptu

  • Brokolice
  • Ředkev
  • Smetana
Salát z brokolice a ředkviček
Salát z brokolice a ředkviček

Ingredience

Pro 4 porce

30 g slunečnicových semínek

350 g brokolice (v růžičkách, stonky nakrájené na kousky)

2 lžíce řepkového oleje

6 špetek soli

3 špetky pepře

2 lžíce sultánky

1 svazek ředkviček (několik jemných mladých listů vložte do studené vody)

150 g smetany

100 g pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané)

10 g citronové šťávy

Salát z brokolice a ředkviček
Salát z brokolice a ředkviček

Příprava

  1. Opražte slunečnicová semínka na pánvi bez přidání tuku.
  2. Vložte brokolici do mixéru a mixujte 5 sekund.
  3. Přidejte olej, 3 špetky soli a pepře a mixujte 3 minuty.
  4. Přidejte rozinky otvorem v víku a mixujte 1 minutu.
  5. Přeneste do velké mísy (2 l).
  6. Do mixéru přidejte ředkvičky, smetanu, pomerančový džus, citronový džus a 3 špetky soli, mixujte 5 sekund, přendejte do mísy s brokolicí a promíchejte špachtlí. Salát dochuťte podle chuti, rozložte na talíř a podávejte posypaný slunečnicovými semínky a listy ředkvičky.