Přeskočit na obsah

Křupavý květák

Tyto křupavé květákové chipsy jsou skvělou pochoutkou pro každou příležitost: na večírky, večeři nebo večerní sledování filmu či zápasu. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá, ale výsledek předčí všechna očekávání! Díky výjimečně křupavé kůrce a uvnitř se rozplývající zeleninové náplni zmizí obalované květy z talířů v mžiku. Podávejte je s majonézovou omáčkou, kečupem nebo jinou omáčkou.

Křupavý květák

Ingredience

  • 1 hlávka květáku
  • 130 g pšeničné mouky
  • 200 g strouhanky panko
  • 2 vejce
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky černého pepře
  • olej na smažení

Postup

Křupavý květák

1 Květák umyjte a dobře osušte. Nakrájejte ji na malé růžičky.

2 Do jedné misky nasypte mouku, do druhé strouhanku. Ve třetí misce rozšlehejte vejce do hladka. Do vajec přidejte sůl a pepř a znovu vše promíchejte.

3 Vezměte růžičku květáku a nejprve ji obalte v mouce a poté důkladně v vejci. Nakonec obalte zeleninu strouhankou a dobře ji přitlačte ke květáku.

4 V hrnci zahřejte olej o výšce 5-7 cm na teplotu 170 stupňů Celsia.

5 Obalené růžičky květáku vložte do oleje a smažte je několik minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

6 Hotové kousky květáku odložte na papírové utěrky.

7 Křupavé květákové růžičky podávejte teplé, nejlépe s oblíbenou omáčkou nebo dipem. Nejlepší je připravit jídlo čerstvé, ale pokud je to nutné, zbytky uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě. Ohřejte v troubě nebo na pánvi.