Ačkoli mnoho lidí nemá rádo špenátovou polévku, lze z něj připravit spoustu dalších lahůdek, kterým nelze odolat. V našem výběru najdete vše: od plněných langust s špenátem po těstovinový salát a bramborový pudink.

Špenát je opravdová vitamínová bomba a přírodní zdroj železa. Navzdory mnoha prospěšným vlastnostem je to velmi kontroverzní produkt a mnoho lidí nemá rádo špenátovou polévku. Z této listové zeleniny však lze připravit nejen polévku: lze jí obohatit těstoviny, saláty, palačinky a dokonce i maso. Představujeme vám naše nejlepší recepty se špenátem.
- Plněné bramborové placky se špenátem a ovčím sýrem
- Zapečená pasta s kuřecím masem a špenátem
- Krémová špenátová polévka
- Kuřecí prsa plněná špenátem a fetou
- Špenátové placky plněné smetanou
- Pečené mleté maso se špenátem a fetou
- Bramborový gratin se smetanou a špenátem
- Pečené rizoto se špenátem a rýží

Věděli jste
Špenát je velmi zdravá zelenina, protože obsahuje mnoho živin, které jsou nezbytné pro náš organismus. Je bohatý na vitamíny, jako jsou vitamíny A, C a K, které posilují imunitu, chrání zrak, posilují kosti a přispívají ke zdraví pokožky. Kromě toho obsahuje důležité minerály, včetně železa, hořčíku, vápníku a draslíku. Tyto látky dodávají energii, podporují správnou funkci svalů a přispívají ke zdraví srdce a cév.
Zvláštností špenátu je, že obsahuje mnoho antioxidantů, které chrání buňky před škodlivými vlivy a mohou pomoci předcházet některým onemocněním. Kromě toho obsahuje velmi málo kalorií, ale je bohatý na vlákninu, proto má příznivý vliv na trávení a může pomoci udržovat zdravou váhu.