Sladký, čokoládový a zároveň zdravý. Za pár minut je hotový – tento krém je bezpochyby hitem a jedna z jeho ingrediencí vás velmi překvapí.
Existují recepty, které okamžitě vyvolávají emoce. Když jsem poprvé uviděla recept na tento krém, pomyslela jsem si: „Není možné, aby to bylo chutné.“ Na druhou stranu jsem věděla, že to musím vyzkoušet. Udělala jsem, co jsem si předsevzala, a řeknu vám jedno: byla jsem v obrovském omylu. Tento dezert je mnohem lepší než populární nutella a navíc neškodí postavě ani zdraví. Naopak – může pomoci při hubnutí. Doporučuje ho známý dietolog.
Jak připravit zdravý a rychlý krém typu nutelly?
Recept na tento dezert zveřejnila na svých sociálních sítích lékařka. Složení této pochoutky je velmi překvapivé, protože jeho „hlavním hrdinou“ je cizrna, produkt, který většina lidí používá k přípravě slaných pokrmů. Je však také ideální pro „sladké“ předkrmy. Sama jsem se o tom nedávno přesvědčila. Je velmi snadné a rychlé ho připravit. Stačí smíchat jednotlivé ingredience v mixéru a získáte zdravou a sytou „nutellu“.
Recept: Čokoládový krém z cizrny
Jednoduchý a rychlý dezert na bázi několika ingrediencí.
Ingredience
- 424 g konzervovaného cizrny
- 250 g datlí
- 150 g mandlového oleje
- 240 ml sójového mléka
- 55 g tmavého kakaového prášku
Způsob přípravy
- Příprava ingrediencí. Cizrnu sceďte a opláchněte pod tekoucí vodou. Tento postup opakujte, dokud se neodstraní veškerá pěna.
- Smíchání ingrediencí. Smíchejte všechny ingredience v mixéru.
- Podávání. Hotový krém přendejte do sklenice.
Tento krém se skvěle hodí jako pomazánka na chléb. Můžete ho také použít jako „náplň“ do palačinek nebo vaflí. Navíc, pokud dáte dezert na minimálně dvě hodiny do mrazáku, promění se v lahodnou, zdravou a vysoce bílkovinnou čokoládovou zmrzlinu.
Proč může tento čokoládový krém přispívat k hubnutí?
Své cenné vlastnosti vděčí krém své hlavní složce, a to cizrně. Ta je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny. Zajišťuje dlouhodobý pocit sytosti, díky čemuž zabraňuje snackování mezi jídly a konzumaci nezdravých snacků plných „prázdných kalorií“, jako jsou chipsy, sušenky nebo tyčinky. Kromě toho zlepšuje funkci střev, zlepšuje stav mikrobioty a urychluje spalování kalorií. Je však třeba mít na paměti, že i zdravé sladkosti, konzumované v nadměrném množství, mají negativní vliv na organismus. Proto je třeba dodržovat umírněnost a zdravý rozum.