Švestkové knedlíky jsou velmi oblíbené, ale místo klasického těsta z brambor je nyní doporučujeme připravit s tvarohem.
V období švestek začíná většina rodin s přípravou švestkových knedlíků, kterými se vyplatí naplnit mrazák. Tato pochoutka se tradičně připravuje z těsta z brambor, ale existuje i méně známá, ale o to lehčí varianta, jejíž základem je tvaroh. Je jemnější, vzdušnější a mnohem snazší na přípravu.

Na co si dát pozor!
Švestkové knedlíky s tvarohovou náplní se připravují mnohem jednodušeji než tradiční varianta. Při přípravě této pochoutky nesmíte těsto nechat odležet, ale musíte ho ihned vyválit, protože pokud ho necháte odležet, ztvrdne. Pokud se těsto špatně spojuje, přidejte mouku nebo trochu smetany.
Knedlíky se švestkami a tvarohem
Ingredience -+ na kusy
Náplň:
- 50 dkg švestek
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce skořice
Těsto:
- 30 dkg mouky
- 50 dkg tvarohu
- 10 dkg másla (do těsta)
- 10 dkg krupice
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- trochu mouky pod těsto
- 1 malá špetka soli do vody
- 2 lžíce másla
- 10 lžic strouhanky
- 1 lžička skořice
- 100 g mletých vlašských ořechů
- moučkový cukr na posypání podle chuti
- Doba přípravy: 25 minut
- Doba přípravy: 1 hodina

Příprava:
Švestky umyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a promícháme s cukrem, rumem a skořicí.
Těsto:
Ingredience na těsto (mouka, tvaroh, máslo, krupice, vejce, sůl) odměříme do mísy a vypracujeme hladké těsto.
Hotové těsto rozválíme na lehce pomoučněné ploše na tenký plát a nakrájíme na libovolné čtverce.
Do středu čtverců těsta dáme celou nebo rozpůlenou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlík.
Švestkové knedlíky vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
V pánvi rozpusťte máslo, opražte na něm strouhanku, poté přidejte skořici a mleté ořechy.
Hotové knedlíčky obalte ve směsi strouhanky a ořechů a podávejte posypané moučkovým cukrem.