Ať už je právě sezóna grilování nebo ne, chutná marináda bezpochyby oživí každé jídlo. Nyní vám představíme recept s rozmarýnem a dijonskou hořčicí, kterým potíráme plátky vepřového masa určené na grilování.
Pravdou je, že marinádami se téměř nikdy nenabažíte. Ať už se jedná o jakékoli maso, téměř jistě najdeme koření, přísady a omáčky, které s ním vytvoří dokonalou harmonii.
Tentokrát vám představíme recept na marinádu, která se skládá pouze z pěti ingrediencí: suchého bílého vína, dijonské hořčice, medu, čerstvého rozmarýnu a několika dalších jednoduchých ingrediencí, které se kombinují s několika plátky šťavnaté vepřové kýty.

Smažené plátky vepřového masa s dijonskou hořčicí
Ingredience -+ na porci
Na jídlo:
- 4 plátky vepřové kýty
- 120 g majonézy
- 60 g dijonské hořčice
- 0,6 dl suchého bílého vína
- 2 lžíce medu
- 1 snítka rozmarýnu
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
Na ozdobu:
- 4 větvičky rozmarýnu
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Doba marinování: 8 hodin

Příprava:
Větvičky rozmarýnu opláchněte a nechte okapat. Listy z jedné větvičky nasekejte, ostatní odložte stranou.
Kousky vepřové kýty vložte do velkého uzavíratelného sáčku nebo misky.
Mezitím v misce smíchejte majonézu, hořčici, víno, med a nasekaný rozmarýn.
Marinádu nalijte na maso, dobře promíchejte, uzavřete nebo přikryjte a nechte 8 hodin nebo dokonce přes noc v lednici.
Před pečením předehřejte gril na střední nebo vysokou teplotu.
Vyjměte maso z marinády, osolte a opepřete z obou stran.
Maso opékejte z každé strany asi 4–5 minut, dokud nebude krásně opečené.
Po sejmutí z grilu nechte maso odpočinout asi 3–5 minut pod alobalem, aby zůstalo šťavnaté.
Při podávání ozdobte rozmarýnem a podávejte například s pečenou zeleninou, salátem nebo pečenými bramborami.