Přeskočit na obsah

Pečená hruška s medem, ořechy a sýrem: kouzelná pochoutka

Pečená hruška je jedním z nejzajímavějších podzimních dezertů nebo předkrmů, skutečnou gurmánskou pochoutkou, která se připravuje během několika minut.

Šťavnaté ovoce se peče s modrým sýrem, ořechy a medem, který se během pečení krásně karamelizuje. Křupavé ořechy a charakteristický krémový sýr se navzájem dokonale doplňují, tuto kombinaci rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Pečená hruška s medem, ořechy a sýrem: kouzelná pochoutka
Pečená hruška

Můžete také

  • Místo modrého sýra můžete vyzkoušet recept s kozím sýrem nebo camembertem.
  • Místo vlašských ořechů můžete použít pekanové ořechy, pistácie nebo mandle.
  • Místo medu můžete v receptu použít javorový sirup.
  • Pokud je podáváte jako předkrm, můžete k pečeným hruškám přidat rukolu, toast a šunku.
  • Hrušky se také hodí jako příloha, zkuste je s pečeným kuřetem nebo kachnou.
  • Pokud je podáváte jako předkrm, dochuťte je tymiánem a balsamikovým octem.
  • Pokud je chcete vyzkoušet jako dezert, podávejte je s vanilkovou zmrzlinou.

Pečené hrušky s medem, ořechy a sýrem

Ingredience -+ kusů

  • 4 hrušky
  • 2 lžíce másla
  • 120 g modrého sýra
  • 100 g ořechů
  • 4 lžíce medu
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba vaření: 8 minut
Pečená hruška s medem, ořechy a sýrem: kouzelná pochoutka
Pečená hruška

Příprava:

Hrušky umyjte, rozkrojte na polovinu a odstraňte jádřinec.

Rozkrojené hrušky bez jádřince položte na plech, přidejte trochu másla a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů na 10 minut, dokud nezměknou.

Poté do vydlabaných jablek nasypte modrý sýr, posypte ořechy a pokapejte medem. Vraťte jablka do trouby a pečte ještě několik minut, dokud med nezkaramelizuje.