Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: snadné

Ingredience (pro formu o průměru 20 cm):
- 200 g ovesných vloček
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 250 ml čerstvého pomerančového džusu
- 100 ml olivového oleje
- 1 balíček prášku do pečiva
Předehřejte troubu na 180 stupňů (horní/spodní ohřev). Dno formy vyložte papírem na pečení, okraje potřete malým množstvím oleje.
Ovesné vločky rozemlejte v mixéru. Smíchejte cukr a vejce v misce a šlehejte, dokud nevznikne pěna. Přidejte pomerančový džus a olivový olej a dobře promíchejte.
Smíchejte ovesnou mouku a prášek do pečiva a přidejte do vaječné směsi. Vše promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto vložte do připravené formy a pečte asi 30–35 minut. Zkontrolujte hotovost pomocí špejle: zapíchněte dřevěnou špejli do středu dortu – pokud po vytažení na ní nezůstalo těsto, dort je hotový. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Nutriční hodnota na porci (8 kusů):
asi 323 kcal, 16 g tuku, 37 g sacharidů, 6 g bílkovin, 3 g vlákniny
Vhodné mimo jiné při:
Crohnově chorobě (v tomto případě použijte bezlepkové ovesné vločky)