Přeskočit na obsah

Mýtus o čokoládě bez cukru podle názoru dietologa: „Je plná sladidel.“

Tento dietolog vyvrací představy o čokoládě bez cukru a vysvětluje, proč je mnohem lepší hořká čokoláda.

Čokoláda je sladkost, kterou má rádo mnoho lidí. Kousek čokolády po obědě nebo večeři nebo v kombinaci s jogurtem nebo ovocem jako dezert je vždy vítán těmi, kteří chtějí ukojit chuť na sladké, ale nechtějí to přehánět kvůli obsahu cukru a tuků.

Mýtus o čokoládě bez cukru podle názoru dietologa: „Je plná sladidel.“
Čokoláda

Existují lidé, kteří, aby se tomu vyhnuli, kupují a jedíčokoládu bez cukru, protože se domnívají, že je zdravější a obsahuje méně tuků. Ve skutečnosti se jedná o mylný názor, jak vysvětluje dietoložka Blanca.

Falešný mýtus

Podle odborníka obsahuje tmavá čokoláda více tuků a méně cukru než jiné druhy čokolády. Tuky v ní jsou zpravidla nasycené, ale nejsou škodlivé, pokud se konzumují v umírněném množství. Vždy je však třeba vzít v úvahu, že jíme tmavou čokoládu s obsahem kakaa více než 85 %, která je navíc „ideální pro lidi s nesnášenlivostí laktózy“.

„Na každých 100 gramů čokolády připadá 15 gramů cukru,“ vysvětluje dietoložka a ujišťuje, že se jedná o zdravé množství cukru.

Mýtus o čokoládě bez cukru podle názoru dietologa: „Je plná sladidel.“
Čokoláda

Pokud jde o mýtus, že čokoláda bez cukru je „zdravější“, varuje, že tento druh může obsahovat umělá sladidla, která při nadměrné konzumaci mohou způsobit trávicí potíže, jako jsou plynatost a nadýmání.

Dietoložka také vysvětluje, jak je důležité vybírat a rozumět složení, abychom věděli, co konzumujeme, a nespoléhali se pouze na to, co je napsáno na etiketě. Dietoložka varuje před těmito bezcukrovými produkty, protože jsou plné přísad nebo rostlinných aromat, a proto tvrdí, že ne všechny alternativy, které se zdají zdravější, jsou lepší než klasické.