Lilky plněné masem: „Tento recept zaručuje vždy úspěch“
Zdravá a chutná varianta lilků plněných boloňskou omáčkou pro čtyři osoby. Ideální jídlo pro domácí přípravu z dostupných surovin s vynikající domácí chutí.

Ingredience pro 4 osoby
- 2 velké lilky
- 400 g smíchaného mletého hovězího masa (telecí a vepřové)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 200 ml rajčatové omáčky
- 100 g sýra (na zapékání)
- Olivový olej z prvního lisování za studena
- Sůl
- Pepř
- Petržel

Recept začíná přípravou podélně rozkrojených lilků, které se 15 minut vaří, aby změkly. Dužinu opatrně vyjměte, nakrájejte a odložte stranou, zatímco smíchané mleté maso osmažte s cibulí, mrkví, česnekem, rajčatovou omáčkou a dužinou. Dochuťte solí, pepřem a petrželkou a vše společně vařte asi 8-10 minut.
Poté se lilky naplní, posypou sýrem na zapékání a zapékají se 4-6 minut, dokud se sýr neroztaví. Na talíř se podává polovina lilku, ozdobená petrželkou, připravená k podávání.