Přeskočit na obsah

Lilky plněné masem: „Tento recept zaručuje vždy úspěch“

Lilky plněné masem: „Tento recept zaručuje vždy úspěch“

Zdravá a chutná varianta lilků plněných boloňskou omáčkou pro čtyři osoby. Ideální jídlo pro domácí přípravu z dostupných surovin s vynikající domácí chutí.

Lilky plněné masem: „Tento recept zaručuje vždy úspěch“
Lilky plněné masem

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 velké lilky
  • 400 g smíchaného mletého hovězího masa (telecí a vepřové)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 100 g sýra (na zapékání)
  • Olivový olej z prvního lisování za studena
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel
Lilky plněné masem: „Tento recept zaručuje vždy úspěch“
Lilky plněné masem

Recept začíná přípravou podélně rozkrojených lilků, které se 15 minut vaří, aby změkly. Dužinu opatrně vyjměte, nakrájejte a odložte stranou, zatímco smíchané mleté maso osmažte s cibulí, mrkví, česnekem, rajčatovou omáčkou a dužinou. Dochuťte solí, pepřem a petrželkou a vše společně vařte asi 8-10 minut.

Poté se lilky naplní, posypou sýrem na zapékání a zapékají se 4-6 minut, dokud se sýr neroztaví. Na talíř se podává polovina lilku, ozdobená petrželkou, připravená k podávání.