Díky hruškám jsou tyto muffiny voňavé a šťavnaté a jejich ideální struktura vydrží i druhý den.
Muffiny jsou jedny z nejoblíbenějších smíšených koláčků, které se velmi snadno připravují a každé roční období má své oblíbené!
S čokoládou jsou ještě lepší!
Hruškové muffiny jsou hitem podzimní sezóny. Do smíchaného těsta se přidává kakao a skořice, ale stojí za to přidat i kousky čokolády, aby bylo pečivo ještě chutnější. Kreativní domácí cukráři mohou hruškové muffiny ozdobit karamelem, smetanovým krémem nebo jinou pěnou.

Kakaové muffiny s hruškami
Ingredience – na 3 kusy
- 3 hrušky
- 250 g mouky
- 1 špetka soli
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaového prášku
- 1 lžička skořice
- 3 vejce
- 200 g cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 3 dl mléka
- Doba přípravy: 25 minut
- Doba pečení: 20 minut

Příprava
Hrušky oloupejte, nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte.
Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, prášek do pečiva, kakao a skořici.
Rozbijte vejce do jiné mísy, rozšlehejte je s cukrem do pěny a poté přidejte rozpuštěné máslo a mléko.
Smíchejte suché (mouku) a tekuté (vejce) ingredience a poté přidejte do těsta připravené hrušky. (V případě potřeby přidejte do těsta ještě mléko.)
Vložte papírové košíčky do formy na muffiny a naplňte je těstem. Poté vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15–25 minut.