Přeskočit na obsah

Kakaové muffiny s hruškami: prostě upečte hned dvojitou dávku.

Díky hruškám jsou tyto muffiny voňavé a šťavnaté a jejich ideální struktura vydrží i druhý den.

Muffiny jsou jedny z nejoblíbenějších smíšených koláčků, které se velmi snadno připravují a každé roční období má své oblíbené!

S čokoládou jsou ještě lepší!

Hruškové muffiny jsou hitem podzimní sezóny. Do smíchaného těsta se přidává kakao a skořice, ale stojí za to přidat i kousky čokolády, aby bylo pečivo ještě chutnější. Kreativní domácí cukráři mohou hruškové muffiny ozdobit karamelem, smetanovým krémem nebo jinou pěnou.

Kakaové muffiny s hruškami: prostě upečte hned dvojitou dávku.
Kakaové muffiny s hruškami

Kakaové muffiny s hruškami

Ingredience – na 3 kusy

  • 3 hrušky
  • 250 g mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička skořice
  • 3 vejce
  • 200 g cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 3 dl mléka
  • Doba přípravy: 25 minut
  • Doba pečení: 20 minut
Kakaové muffiny s hruškami: prostě upečte hned dvojitou dávku.
Kakaové muffiny s hruškami

Příprava

Hrušky oloupejte, nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte.

Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, prášek do pečiva, kakao a skořici.

Rozbijte vejce do jiné mísy, rozšlehejte je s cukrem do pěny a poté přidejte rozpuštěné máslo a mléko.

Smíchejte suché (mouku) a tekuté (vejce) ingredience a poté přidejte do těsta připravené hrušky. (V případě potřeby přidejte do těsta ještě mléko.)

Vložte papírové košíčky do formy na muffiny a naplňte je těstem. Poté vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15–25 minut.