Trochu Řecka z tvé horkovzdušné fritézy: ukážeme ti, jak za 25 minut připravit dokonalé bifteky.
Chcete uspořádat řecký večer, ale nechcete dlouho stát u sporáku? Pak je fritéza s horkým vzduchem vaším nejlepším přítelem! V ní můžete snadno připravit chutné kotlety plněné fetou. Jste připraveni na bifteky z fritézy s horkým vzduchem? Pak tady máte jednoduchý recept!
Hotovo za 25 minut: biftek z fritézy s horkým vzduchem
Vaše oblíbená řecká restaurace se stala příliš drahou, ale přesto chcete ochutnat jídla středomořské kuchyně? Žádný problém, večeři jako v řecké taverně si můžete snadno připravit i doma. Syté bifteky, hranolky, salát jako příloha a k tomu tzatziki – a řecký večer může začít.

Hranolky a bifteky připravte ve fritéze s horkým vzduchem. Je pravda, že kotlety s náplní z fety budete muset připravit a tvarovat sami. Ale to je zábava.
K tomu očistěte česnek a cibuli, nakrájejte je na malé kostičky, nasekejte čerstvou petrželku a nastrouhejte kůru z bio citronu. Smíchejte tyto ingredience s mletým hovězím masem, vejcem, strouhankou a dalšími bylinkami ve velké míse a dobře promíchejte. Poté z nich vytvarujte podlouhlé bifteky, do kterých vtlačte kostky fety.
Zatímco tvarujete bifteky, které mohou konkurovat vaší oblíbené řecké restauraci, můžete již předehřát fritézu na 180 °C. Než bifteky definitivně vložíte do fritézy, potřete je malým množstvím olivového oleje a rozložte je v zařízení. Tam se bifteky připravují 12–15 minut. Mezitím zkontrolujte, jak se tyto malé pochoutky smaží, a v případě potřeby je otočte, aby se nic nepřipálilo.
Bifteky z fritézy s horkým vzduchem
Doba přípravy 25 minut
Celková doba 25 minut
Porce 2
Kuchyňské náčiní
- 1 fritéza s horkým vzduchem
Ingredience
- 1 stroužek česneku
- 1 malá cibule
- 2 lžíce petrželky
- 1 bio citron, kůra
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička oregana
- 2 lžíce strouhanky
- 1 čajová lžička pepře
- 100 g sýra feta
- Olivový olej na potření bifteky

Příprava
- Nejprve očistěte a nasekejte stroužek česneku, očistěte a nakrájejte cibuli na jemné kostičky, nasekejte petržel a nastrouhejte kůru z bio citronu.
- Vložte mleté hovězí maso do mísy a přidejte nasekaný česnek, cibuli, vejce, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl, kmín, oregano, strouhanku a pepř. Vše dobře promíchejte, až vznikne homogenní hmota.
- Fetu nakrájejte na malé kostičky.
- Vezměte trochu mletého masa do ruky, zploštěte ho a do středu položte kousek fety. Opatrně složte mleté maso a vytvarujte podlouhlé biftek, aby byl sýr dobře uzavřen. Totéž opakujte se zbývajícím mletým masem.
- Poté biftek lehce potřete olivovým olejem.
- Fritézu předehřejte na 180 °C a bifteky položte do košíku v jedné vrstvě.
- Smažte je 12–15 minut a jednou je otočte.
- V závislosti na velikosti biftek a vaší fritéze se doba smažení může mírně lišit, proto ji během smažení kontrolujte.
- Bifteky budou hotové, když budou dobře propečené a sýr uvnitř se roztaví.