Přeskočit na obsah

Tato ingredience je základem bramborového těsta, pokud ji nemáte doma, raději ani nezačínejte!

Mnoho lidí miluje pravou, tradiční bramborovou pastu, a to z dobrého důvodu. Můžeme však toto jídlo ještě vylepšit přidáním jedné ingredience, která vám zajistí ještě bohatší chuť! Mnozí možná ani netuší, jak taková malá změna může jídlo vylepšit. Podívejme se na recept!

Tato ingredience je základem bramborového těsta, pokud ji nemáte doma, raději ani nezačínejte!
Bramborové těsto se slaninou

Bramborové těsto se slaninou

Ingredience:

  • 2 velké cibule
  • 100 ml oleje
  • 1,5 čajové lžičky červeného pepře
  • 1 kg brambor
  • sůl, pepř podle chuti
  • 500 g těsta
  • 100 g uzeného slaniny

Příprava:

Nejprve nakrájíme slaninu na malé kostičky, pak ji dáme do hrnce na sporák a osmažíme na mírném ohni. Jakmile uvidíme, že se tuk vyškvařil, vyjmeme slaninu a odložíme ji do jiné misky, dokud ji nebudeme potřebovat. Na vyškvařeném tuku ze slaniny začneme smažit nakrájenou cibuli a jakmile bude hotová, sundáme ji z ohně.

Tato ingredience je základem bramborového těsta, pokud ji nemáte doma, raději ani nezačínejte!
Bramborové těsto se slaninou

Poté přidáme brambory, červenou papriku, sůl a pepř podle chuti. Po promíchání zalijeme brambory takovým množstvím vody, aby byly sotva ponořené. Vaříme asi 20-30 minut, dokud brambory nezměknou. Jakmile jsou hotové, smícháme je s těstovinami uvařenými ve slané vodě a slaninou a můžeme podávat! My ho máme rádi s nakládanou zeleninou a chlebem!

Dobrou chuť!